До місцевих бюджетів області надійшов третій мільярд гривень податків

До місцевих бюджетів області надійшов третій мільярд гривень податків

Головне управління ДФС у Черкаській області забезпечує позитивну динаміку надходжень до бюджетів. Рівень 2015 року перевищується щомісяця. Так, темп збору до загального фонду державного бюджету, у співставних умовах з урахування переходу великих платників податків на облік у Центральний офіс ВПП, за 9 місяців п.р. становив 167 відс. На сьогодні до місцевих бюджетів надійшов третій мільярд гривень податків, тоді як за весь минулий рік місцеві бюджети отримали менше – 2,7 млрд грн. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Рівня всього 2015 року надходження до місцевих бюджетів досягнуто ще 27 вересня 2016 року. «Тобто ми забезпечуємо випередження торішніх показників щонайменше на квартал. Приріст до місцевих бюджетів спостерігається у всіх районів області», – заявив начальник головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа.
За його словами, у результаті ефективної співпраці з бізнесом та переформатування й удосконалення роботи з адміністрування податків фіскальна служба області вийшла за збором доходів до державного бюджету на рівень минулого року. «Але ж торік цей збір становив 2,7 млрд грн з надходженнями податків від великих платників, які з цього року обліковуються і сплачують податки в Офісі великих платників. А поточного року збір становить 2 млрд грн без сплати великими платниками. Різниця у 700 млн грн – акцизний податок, перерахований виробником підакцизних товарів ТОВ «НГК», – розказав М.Криштопа.

Ще один показник якості роботи служби – значне зростання надходжень основного бюджетоформуючого платежа для місцевих бюджетів – податку на доходи фізичних осіб. Надходження за 9 місяців 2016 року збільшились більш ніж на півмільярда гривень до 1,5 млрд гривень. Це відбулося, в першу чергу, за рахунок легалізації зарплат, адже номінальна зарплата на Черкащині зростає щомісяця і зросла з початку року майже на 25 відс.

Він підкреслив, що вказаних успіхів досягнуто на фоні проведеної оптимізації чисельності працівників ДФС у Черкаській області.

«Ми не допустили погіршення інтенсивності та ефективності нашої роботи. Навпаки, перенесли акценти на публічність та прозорість нашої роботи й організували предметне неформальне спілкування з бізнесом і громадськими організаціями. Ми зустрічаємось і співпрацюємо постійно, бачимо проблемні питання і оперативно їх вирішуємо. У нас немає протистояння, непорозумінь. Є багато спільної роботи. Щодо питань, які ми отримуємо, це у більшості технічні питання або пропозиції по законодавчих змінах» – відмітив керівник фіскальної служби області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x