У Києві – знову сутички, а в Черкасах – нові барикади

У Києві – знову сутички, а в Черкасах – нові барикади

Кінець перемир’ю у столиці. Сьогодні вранці євромайданівці сформували колони та рушили до Верховної Ради. Мітингувальники йшли із вимогою повернути Конституцію в редакції 2004 року. Проте підходи до парламенту перекрили правоохоронці. Через це відразу почалося силове протистояння. Бійці внутрішніх військ застосували газові та світлошумові гранати. На вулиці Садовій мітингувальники прорвали кордон міліції, у відповідь ті почали стріляти. Уже відомо щонайменше про чотирьох загиблих у сутичках. На такі столичні події вже зреагували і в Черкасах. Під час обідньої перерви і без того забарикадовані двері обладміністрації взялись заварювати.
Робітник: «Та ми нічого не знаємо. Нам сказали заварювати, то ми і заварюємо». Журналіст: «А хто сказав? Де ви працюєте? Комунальне підприємство?».
Робітник: «Дєвушка, я розумію, що у вас робота. Нам теж сказали. Це наша робота… та і все».
За роботами із площі спостерігали з десяток перехожих, журналісти та громадські активісти. Зацікавилися ними і правоохоронці. Кажуть: приїхали на виклик.
Міліціонер: Через 102 виклик надійшов, що заварюють вхідні двері в обласній адміністрації. Приїхала слідчо-оперативна група, будемо опитувати. А ви закінчуйте роботи – з вами будуть міліціонери говорити. Ви мене чуєте?».
Робітник: «А ви мені що – начальник?».
Міліціонер: «А хто у вас начальник? Ви мене чуєте?».
Костянтин Долецький, ГО «Демократичний альянс»: «Викликав міліцію. Хвилин за 15 приїхала слідчо-оперативна група. Міліція намагалася перешкодити правопорушенням. Однак їм це не вдалося. Двері остаточно заварили. Зараз центральний вхід до ОДА повністю фізично заблокований».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x