Понад дві сотні ДТП. І це за два місяці

Понад дві сотні ДТП. І це за два місяці

Понад дві сотні ДТП і 20 смертей. І це лише за два місяці. Така жахлива статистика по Черкащині. Винуватці трагедій здебільшого самі водії, говорять дорожні інспектори. Кермують напідпитку, встановлюють швидкісні рекорди й обганяють інших шоферів. Юлія Доброскок докладніше.
Робочий день тільки на початку, а даішники вже зупинили з десяток порушників. Одні обганяють, інші – «літають». Спиняють, кажуть дорожні інспектори, усіх, хто провинився.
Вадим Бабенко, інспектор ДПС ВДАІ Соснівського РВ: «Завжди поводять себе однаково. Хто виправдовується, мовляв, швидкість не моя, це не я їхав, по-різному буває».
Через такі відмовки – тільки лихо. Аварій на дорогах усе більшає. Лише по місту від початку року їх сталось більше двох сотень. Тут минулося без жертв. По області смерть на дорозі знайшли два десятки людей. Винуватці ДТП здебільшого самі водії, говорять даішники. Кермують напідпитку, встановлюють швидкісні рекорди і чимдуж один одного обганяють.
Ігор, водій: «Ті, хто не дотримується ПДР, ті й дратують. Це водії, пішоходи, які не бачать ні світлофорів, ні розміток».
Несумлінним водіям даішники оголошують бій. Їх виховуватимуть не лише штрафами, а й словом. Роздають кермувальникам ось такі попереджувальні листівки. Тут заклики не перевищувати швидкість і пам’ятати про страшні наслідки.
Альона Плаксій, інспектор із профілактичної роботи: «Вручаємо вам листівку. Не порушуйте ПДР! Щасливої дороги!».
Та без сумлінності водіїв, визнають інспектори, дорожню статистку так не покращити. Бо на всіх шумахерів їх не вистачає катастрофічно, кажуть у ДАІ. Навіть в обласному центрі. По районах і поготів.
Альона Плаксій, старший інспектор із профілактичної роботи УДАІ в Черкаській області: «По місту в нас працює лише 2 екіпажі ДАІ. Водії поводяться розкуто. Знають, що інспекторів не вистачає».
А треба, кажуть інспектори, як мінімум, утричі більше. Аби краще давати раду дорожнім розбишакам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x