Геннадій Бобов хоче провести парламентські слухання щодо майбутнього української землі

Геннадій Бобов хоче провести парламентські слухання щодо майбутнього української землі

Про це говориться в законопроекті, який був поданий за його участі групою народних депутатів України. Документом пропонується провести 21 грудня 2016 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему: «Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення: пошук української моделі». Депутати пропонують запросити для участі в парламентських слуханнях представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських
організацій, профільних міжнародних організацій, науковців та експертів. Слухання будуть транслюватися у прямих теле- та радіоефірах.

Народний депутат Геннадій Бобов так прокоментував законопроект:
«Останнім часом навколо майбутнього української землі занадто багато спекуляцій. «Гарячі голови» пропонують продавати мільйони гектарів сільськогосподарських угідь на «дикому» ринку, допустити до купівлі іноземні компанії та інші держави, не давати жодних гарантій і захисту українському селянину. Незважаючи на величезний тиск із боку зацікавлених осіб, у тому числі й іноземців, нам удається другий рік поспіль протистояти цим шкідливим ініціативам, які можуть знищити майбутнє України як сильної і незалежної держави.
Україні потрібно виробити власну, продуману й ефективну модель обігу земель сільськогосподарського призначення, яка б враховувала в першу чергу інтереси нашої держави, мільйонів простих людей. Без цього Україні жодна реформа не потрібна. На жаль, ця проста і зрозуміла позиція наражається на постійну критику з боку купки людей, які хочуть скупити землю без будь-яких обмежень за безцінь під час непроголошеної війни і кризи.

Переконаний, що боротися з цими шкідливими ініціативами можна, тільки об’єднавши зусилля. Тому ми вирішили ініціювати це обговорення. На слуханнях будуть присутні науковці, аграрії, експерти, представники влади й місцевого самоврядування. Вони будуть відкриті, послухати дискусію зможе кожен громадянин України. Сподіваюся, що Верховна Рада ухвалить позитивне рішення, і слухання стануть першим кроком для створення ефективної моделі обігу українських земель».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x