Відправляємо літній одяг у відпустку

Відправляємо літній одяг у відпустку

Кожен знає, що після завершення зимового сезону верхній одяг і взуття варто обережно і з дотриманням певних вимог упакувати і відправити на відпочинок до наступного сезону. Та мало хто замислюється над тим, що літній одяг теж потребує не менш уважного догляду і зберігання. Адже те, який вигляд матимуть улюблені сарафани, футболки, блузки й спіднички наступного літа, залежить тільки від того, як ви восени змогли їх скласти та що з ними зробили перед тривалим зберіганням.

Найголовніша вимога до зберігання літнього одягу мало чим відрізняється від зимового. Суть її в тому, що речі повинні зберігатися тільки акуратно складеними в стосики, в чохлах, коробках на полицях. В окремих випадках їх можна і повісити. Всі речі слід обов’язково випрати перед тривалим зберіганням. Навіть абсолютно чисті на перший погляд предмети одягу треба піддати чистці. Така перестраховка позбавить вас у майбутньому від плям, які за зиму в’їлися б назавжди. Одяг, який вирушає на тривале зберігання, не повинен бути з запахом прального порошку. Тому після пральної машини досушувати одяг слід тільки на відкритому повітрі, щоб він добре провітрився. Проведіть невеликий ремонт одягу: знайдіть і пришийте відсутні ґудзики, заштопайте дірочки. Обов’язково треба перевірити всі кишені: вони мають бути без всяких сторонніх предметів. Навіть найдрібніше сміття зможе нашкодити вашим речам.

Шафу для одягу, в якій зберігатимуться літні речі, треба періодично провітрювати. Така процедура особ­ливо потрібна, якщо речі будуть залишатися на плічках. Складати речі в шафі потрібно так, щоб вони дихали. Нещільне прилягання один до одного на полицях або вішалках зможе позбавити одяг від можливого затхлого запаху.
Найкраще зберігати речі відповідно до того, з яких тканин вони пошиті. Так, трикотажні речі зберігають на полицях у складеному вигляді. Важкі речі кладуться вниз, наверх – більш легкі. Якщо залишити їх висіти, вони втратять форму. Особливо цінні речі варто вкласти в окремі поліетиленові пакети – це вбереже їх від пилу. Шовкові, шифонові та інші предмети одягу з легких тканин краще розкласти в пакети. Яскраві речі вкладіть у полотняні торбинки темного кольору. Якщо одяг надто довгий, то можна його перекинути через вішалку. Речі зі щільних тканин (наприклад, джинсовий одяг) повинні зберігатися на полицях, де буде достатньо місця для того, щоб вони провітрювалися і можна було протирати пил. Костюми вішаємо на плічки, застібнувши на всі ґудзики. Бажано, щоб усі піджаки та костюми були в спеціальних чохлах для одягу.

Літнє взуття також слід зберігати взимку відповідним чином – найкраще в «рідних» коробках або в полотняних мішечках чи спеціальних чохлах. У супермаркетах навіть можна купити дуже зручні чохли для взуття. Для кожної пари треба мати в ідеалі окрему коробку, а для білого взуття – це обов’язкова умова. Все взуття повинно бути відремонтоване, вимите та висушене. Шкіряні речі варто обробити кремом для взуття або вазеліном. Туфлі з нубуку обов’язково почистити і обробити спеціальним засобом. Щоб взуття не втратило форму під час зберігання, то його потрібно набити папером.
Усі рекомендації щодо правильного зберігання літніх речей здаються дуже простими, але вони допоможуть зберегти ваш улюблений одяг якнайкраще.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x