Виставку сучасного мистецтва «Діалоги-7» відкрили у краєзнавчому музеї

Виставку сучасного мистецтва «Діалоги-7» відкрили у краєзнавчому музеї

27-го жовтня 2016 року в обласному краєзнавчому музеї відбулося урочисте відкриття щорічної виставки сучасного мистецтва «Діалоги-7». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР.

Історія проекту почалася ще у 2010 році. І вже всьоме ідея успішно реалізована. Ініціаторами заходу стали викладачі Черкаської дитячої художньої школи ім. Д. Нарбута Володимир Яковець та Анна Алабіна. Згодом до проекту долучилися відомі художники Черкас, члени Національної спілки художників України, викладачі та студенти кафедри дизайну ЧДТУ, кафедри образотворчого мистецтва ЧНУ ім. Б.Хмельницького, бізнес-коледжу та учні Черкаської дитячої художньої школи ім. Д.Нарбута.

На відкритті «Діалогів» лунала музика та поезія Олексія Юріна. Кілька років поспіль у проекті брали участь художники з Берліну та Мюнхену. Загалом виставка об’єднує 25-30 учасників щороку.

Художній проект «Діалоги» – це діалог поколінь, жанрів, технік, уявлень, образів, можливостей кожного з авторів… Це діалог старих друзів та нових знайомств, творче спілкування про мистецтво.

Цьогоріч на виставці представлені живопис, графіка, фотографія, фотографіка, ф΄юзинг (техніка запікання скла). Також до участі були запрошені зовсім юні учасники. Дві з них – учениці дитячої художньої школи ім. Д. Нарбута – Кирилюк Вікторія (15 років), яка в травні місяці зайняла І місце в номінації «Образотворче мистецтво» у загальноміському конкурсі «Таланти твої Черкаси-2016» та Андрущенко Анастасія, одна з наймолодших учасниць (8 років).

Виставка триватиме місяць.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x