У перші дні листопада в області прогнозують дощі з мокрим снігом

У перші дні листопада в області прогнозують дощі з мокрим снігом

Жовтень на Черкащині видався прохолодним та з тримісячною нормою опадів. Середньомісячна температура повітря становить 6-7°, що на 1-2° холодніше за кліматичну норму. Для місяця що минає характерними були значні температурні контрасти. Як повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, у перших числах місяця максимальна температура повітря досягала літніх значень +25°, а в найхолодніші ночі стовпчики термометрів знижувалися до 5° морозу. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному Гідрометцентрі.

Завтра вже розпочнеться останній місяць осені – листопад, який по праву називають «сумним», оскільки яскраві осінні кольори вже зникають. Дні стануть ще коротшими, небо часто затягуватиметься хмарами, спостерігатимуться перші ожеледні явища та випадатимуть опади у вигляді дощу, мокрого снігу та снігу. Погода все більш змінюватиметься на передзимову, а температурний фон поступово знижуватиметься.

У перші дні листопада погода матиме циклонічний характер. Очікується хмарна, прохолодна погода із температурою вночі 0-5º морозу, вдень 1-6º тепла.

У нічні та ранкові години місцями на дорогах спостерігатиметься ожеледиця, тому водіям і пішоходам варто бути особливо уважними та обережними.
Впродовж 3-5-го листопада температурний фон дещо підвищиться: вночі близько 0º, вдень до 8-10º тепла. Опади у вигляді невеликого дощу та мокрого снігу можливі 2 та 3 листопада, у решту днів істотних опадів не прогнозується.

За попередніми розрахунками, із 6-го листопада у наш край почнуть надходити більш теплі повітряні маси із південного заходу. Денні температури становитимуть близько 10º.
Нестійкий та вологий характер погоди, коливання атмосферного тиску можуть негативно позначитися на самопочутті людей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x