Директори черкаських шкіл постійно вчаться

Директори черкаських шкіл постійно вчаться

Директори шкіл Черкас систематично підвищують фаховий рівень для забезпечення інноваційного розвитку сучасного освітнього процесу. Днями відбувся семінар у форматі «Панельна дискусія», під час якої обговорювалось питання менеджменту та лідерства в освіті.

Про це «Нова Доба» дізналася з власних джерел.

З науковими доповідями виступили кандидат педагогічних наук, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Марина Бакланова, та кандидат педагогічних наук, директор гімназії №9 Ірина Топчій. Свою точку зору на управлінську діяльність керівника навчального закладу висловили начальник управління освіти Євген Степко та заступник начальника управління Ірина Тетьора.

Психологічний аналіз діяльності менеджера та лідера провела завідувач ЦППСР Олена Пащенко. Директори шкіл Руслан Ткалич, Ірина Зганяйко, Геннадій Скирда переконували присутніх у тому, що сучасний директор має гармонійно поєднувати у своїй практичній діяльності якості менеджера та лідера. Головне, щоб при цьому всі дотримувались принципу людиноцентризму, а не перегонів за надуманими показниками та успіхами.

Підсумовуючи висловлені думки, голова асоціації керівників шкіл Черкас, директор спеціалізованої школи №28 Тетяна Скорик зазначила, що ефективним керівником можна вважати такого, який забезпечує відповідність критеріям оцінювання школи, як освітньої організації, де учні досягають високих результатів у тестах на визначення базових умінь та навичок, дотримуються моральних та етичних норм, мають умови для самовираження, а також позитивний емоційний та задовільний фізичний стан.

На семінарі були присутні завідувач міським методичним кабінетом Інна Косенкова та її заступник Тамара Хижняк. Насамкінець Олена Пащенко запропонувала директорам анкету, за якою можна визначити наскільки відсотків директор менеджер і лідер. Результати керівників, які зголосились їх оприлюднити, показали, що директори на 60–70% лідери.
Також на заході з нагоди 25-річчя виведення військ з Афганістану директорові школи №15 Анатолію Жгиру, воїну-інтернаціоналісту, було вручено грамоту Черкаської облдержадміністрації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x