Про роботу над собою черкаським школярам розповіли професійні спортсмени

Про роботу над собою черкаським школярам розповіли професійні спортсмени

Днями у Черкаському колегіумі «Берегиня» відбувся захід Національного олімпійського комітету України #ОlimpicLab з модулю «Ментальне тренування». Спортсмени розповіли дітям про важливість поєднання фізичної та психологічної підготовки. Про це «Нова Доба» дізналася від Відділення Національного Олімпійського комітету в Черкаській області.

Ментальний тренінг – система методів психологічної підготовки спортсменів до змагань, використовувана в процесі систематичного виховання і самовиховання спортсмена. Зміст понять «психологічна підготовка» (ПП) і «ментальний тренінг» (МТ) у вітчизняній спортивній психології тотожні.

До учнів завітали дворазовий чемпіон Паралімпійських ігор з легкої атлетики Антон Скачков, майстер спорту України з легкої атлетики, член національної збірної та викладач кафедри спортивних дисциплін Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Денис Нечипоренко та стипендіат Національного олімпійського комітету України у Черкаській області Олександр Гнатенко, який виступив у ролі модератора заходу.

Гості ознайомили школярів із ментальним тренуванням та його методами. Під керівництвом Дениса Нечипоренка учні мали змогу перевірити методи ідеомоторного тренування та метод гіпнозу на собі. Найактивніші учасники отримали подарунки від відділення Національного олімпійського комітету України у Черкаській області.

#ОlimpicLab – це проект Молодого посла України на II зимових Юнацьких Олімпійських іграх Віри Передерій, який реалізується за підтримки Міжнародного олімпійського комітету та Національного олімпійського комітету України. Метою проекту є поширення олімпійських ідеалів та принципів, залучення молоді до олімпійського руху, пропаганди здорового способу життя, знайомство молоді з зірками українського та світового спорту та надбання корисних життєвих і лідерських навичок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x