«Я скептик, реаліст і атеїст» – Макс Кідрук у Черкасах презентував новий роман

«Я скептик, реаліст і атеїст» – Макс Кідрук у Черкасах презентував новий роман

Черкасці сьогодні «зазиратимуть у сни». Так МГО «Книжковий маестро» вчергове частує черкаських інтелектуалів зустріччю із цікавими людьми, зокрема письменниками. Книгу «Зазирни у мої сни» сьогодні привіз до Черкас відомий український письменник, колумніст та популяризатор науки Макс Кідрук.

Із презентаційним туром «Зазирни у мої сни» письменник цієї осені планує відвідати понад 25 міст. До Черкас Макс Кідрук приїжджає вже не вперше, говорить організатор зустрічі та керівник МГО «Книжковий маестро» Людмила Фіть.

– Це вже не перша презентація, з усіма своїми книжками Макс був у нашому місті, – розповідає Людмила Фіть. – Сьогодні ця книжка дуже тріумфально «йде» по Україні, збирає повні зали зацікавлених, і нам було дуже легко із супроводженням події. Хочеться зауважити, що до письменника є така величезна цікавість. Сподіваюся, що Черкаси нас не підведуть, і сьогодні на презентації ми побачимо багато цікавих очей.

– Для мене ця історія є особливою. І особливою – не просто, як будь-яка книжка для письменника. Насамперед, жанром. Ця історія не є стовідсотковим технотрилером, як зазначають в афішах. Це лише наполовину техно і наполовину це драматична історія. Більше – це соціальна драма. І навмисно намагався виписувати цю драму так, щоб її відчув кожен читач.

Історія «Зазирни у мої сни» розгортається на тлі постмайданівських подій, у звичайній українській родині, яка має валютний кредит. За класикою, у родині трапилася трагедія – захворів малолітній син, який потребу\’ операції. Однак під час операції сталася клінічна смерть, і хлопчина звідти повернувся вже не сам. І те, що з ним повернулося, суттєво вплинуло на події в подальшому.

За словами письменника, коли він прописував цю драматичну складову, він сподівався, що вона у читачів викличе аналогічне відчуття до головного героя, як трапилося у нього після прочитання твору Маріо Варгаса Льйоси «Витівки капосного дівчиська».

– Коли я дочитував цей твір, у мене виникало бажання просто задушити головну героїню – так вправно Льйоса її описав, – зазнається Максим Кідрук. – Аналогічно і я намагався виписувати головного героя і увесь драматизм ситуації, в які він опинився.

Тож сьогодні о 19-їй годині в приміщенні колишнього кінотеатру «Салют» черкасці зможуть насправді «зазирнути у сни», або ж. принаймні, збагнути цю технологію. Автор у цьому переконує, що покаже і розкаже усе.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x