Городищани відвідали Чигиринщину

Городищани відвідали Чигиринщину

Делегація Городищенського району під керівництвом голови райдержадміністрації Олексія Лавріненка 28 жовтня з робочим візитом відвідала Чигиринщину. До складу делегації входили голови міської, селищних та сільських рад.
З метою вивчення методології та обміну досвідом впровадження проектів місцевого розвитку, делегація відвідала Чигиринську районну раду та районну державну адміністрацію.

У ході зустрічі голова Чигиринської районної ради Валентина Алєксєєвець ознайомила учасників з методологією впровадження Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та іншими можливостями, які вони використовують для залучення додаткових коштів на розвиток громад. Про хід реалізації в районі спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», а також про інвестиційні проекти, що планується реалізувати у 2016 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку розповіла начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації, координатор ресурсного центру розвитку громад Олена Яковенко.
Зокрема, в рамках ІІІ фази Проекту ЄС/ПРООН на території Чигиринського району було реалізовано 4 мікропроекти: придбано медичне обладнання для амбулаторії, реконструйовано свердловину (водозабезпечення), проведено енергозберігаючі заходи в школі (заміна вікон); здійснено реконструкцію водогону, загальний бюджет яких становить 1054,1 тис грн.

За рахунок коштів ДФРР у 2016 році заплановано реалізувати наступні проекти:
– закупівля флюорографів для медичних установ Черкаської області;
– придбання техніки та обладнання для збору та вивезення твердих побутових відходів;
– будівництво контрольного центру і встановлення на свердловинах нових насосів та додаткового водогону для збільшення пропускної здатності у м. Чигирин, загальний бюджет яких становить 5108,6 тис грн.

За рахунок грантової допомоги Посольства Федеративної Республіки Німеччина (на умовах співфінансування) було проведено ремонт та закупівлю обладнання в пральну кімнату стаціонарного відділення центру соціального обслуговування на загальну суму 252 тис грн.
Також, голова районної ради Валентина Алєксєєвець зауважила, що для Чигиринського району в цілому є досить важлива співпраця з проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», міжнародними організаціями та іншими грантодавцями, адже навіть, не зважаючи на умови співфінансування, територіальні громади отримують значну фінансову підтримку для розвитку.
Завершуючи робочу частину поїздки, учасники делегації мали змогу ознайомитись з Чигиринщиною туристичною, відвідавши Богданову гору та просвітницько-розважальний етнографічний комплекс «Зерноленд» (с. Івківці), відвідувачі якого можуть поринути в давні часи та насолодитись різноманітними майстер-класами з переробки зерна в борошно за допомогою жорен, ручних та механічних млинків, випікання козацьких коржів, виготовлення паперу, стрільби з лука, ліплення посуду та фігурок за допомогою гончарного кола, ходіння на ходулях та багато іншого.

З метою заохочення голів місцевих рад до нестандартного вирішення питань розвитку населених пунктів (в т.ч. туристичного) на роботі «Зерноленду» було акцентовано особливу увагу.
Учасники задоволені поїздкою та щиро вдячні організаторам за проведений захід, в рамках якого було отримано важливу інформаційно-консультативну допомогу.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x