В області з’явилися понад 1,6 га молодих лісів

В області з’явилися понад 1,6 га молодих лісів

Днями відбулася розширене засідання колегії обласного управління лісового та мисливського господарства за участю директорів лісгоспів області, на якому підсумували результати господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за 9 місяців 2016 року та обговорили найважливіші завдання і актуальні питання галузі. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Начальник облуправління Олександр Дзюбенко зазначив, що лісівники Черкащини завершили три квартали 2016-го з позитивними показниками і побажав колективам не збавляти досягнутих темпів в роботі.
Він також повідомив, що у рейтингу ефективності ведення лісового господарства за 9 місяців поточного року, у якому враховувалися 14 параметрів, Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства посіло друге місце серед інших обласних управлінь України.
Колективи лісгоспів забезпечили виконання усіх запланованих лісогосподарських заходів і виробничих завдань за звітний період.

Завдання з лісокультурного виробництва виконані – молоді ліси з’явилися на площі 1630 га, що становить 108 % до річного завдання. Заготовлено понад 40 тонн жолудя та насіння горіха чорного. Забезпечено проведення доглядів за лісовими культурами на площі 12,5 тис га.
У повному обсязі виконані заплановані протипожежні заходи. За звітний період в лісгоспах зафіксовано 30 випадків лісових пожеж на загальній площі понад 3 га.

Обсяг виявлених незаконних рубок становить 90 кубометрів деревини – лісовою охороною було зафіксовано 21 такий випадок, відповідно лісовому господарству завдано шкоди в розмірі 464 тис грн.
Наразі від усіх видів рубок заготовлено 457 тис кубометрів деревини, що на 13 тис кубометрів менше, ніж за відповідний період минулого року. На 250 гривень зросла вартість одного знеособленого кубометра деревини. По управлінню вона становить 950 гривень.
Держлісгоспами отримано чистого прибутку 48 млн грн. До зведеного бюджету сплачено понад 151 млн грн податків, зборів та обов’язкових платежів. Сплачено понад 30 млн грн єдиного соціального внеску.

Актуальною залишається проблема щодо недотримання частиною покупців аукціонних зобов’язань. Тому до наступного аукціону з продажу необробленої деревини буде проведена робота щодо недопущення їх до торгів.
У ході засідання було обговорено ряд важливих питань, на яких особливо акцентувалася увага керівництвом управління, – виконання сортиментної структури, стан залишків лісопродукції, посилення роботи щодо унеможливлення незаконних рубок, зміни в законодавстві, зокрема, прийняття нових Санітарних правил в лісах України тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x