Тальнівська «Ордана» відзначила 25-річчя

Тальнівська «Ордана» відзначила 25-річчя

Днями в приміщенні Тальнівського районного Будинку культури відбувся ювілейний концерт з нагоди 25-ї річниці з часу створення народного аматорського ансамблю української пісні «Ордана». Перед початком концерту глядачі переглянули фільм про творчий шлях колективу. «Нова Доба» про це дізналася в Тальнівській РДА.

Зі словами привітань до присутніх звернулися голова районної ради Валентина Любомська, заступники голови райдержадміністрації Володимир Гречка, Тетяна Півторак, які вручили керівнику ансамблю «Ордана» Миколі Вовку Почесну Грамоту районної ради та райдержадміністрації та подарунки. Колектив вітали − депутат обласної ради Володимир Копійченко, директор Черкаського обласного центру народної творчості Таміла Іванова, методист по хору та вокалу цього центру Людмила Глухенко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Коваль та голова профспілки працівників освіти Людмила Нестругіна, начальник відділу культури райдержадміністрації Альона Качур, від учасників Папужинського народного аматорського хору «Зажинок» − Віталій Запорожець, директор Кривоколінського сільського Будинку культури Віталій Сивокінь, поет-пісняр Іван Нерубайський.

Голова районної ради Валентина Любомська у вітальному слові зазначила, щоб дарувати людям пісню 25 років підряд, треба мати неабиякий талант, надзвичайну працелюбність і тонку піднесену душу. Ось саме цим і наділив Господь Бог учасників народного аматорського ансамблю української пісні «Ордана» Тальнівського районного Будинку культури – ровесника нашої незалежної України.
Через рік після свого створення він вже заслужив звання народного, а ще через рік – лауреата першого Всеукраїнського огляду-конкурсу «Народний спів». Пізніше ансамбль став лауреатом оглядів народної творчості, присвячених незалежності України, лауреатом фестивалю патріотичної пісні «Воля-2000», що проходив в Івано-Франківську. Колектив неодноразово виступав на обласній на головній сцені країни – у Київському Палаці культури та мистецтв «Україна». Всі ці заслуги зіткані із нелегкої і самовідданої роботи колективу.
Колектив цей, дійсно, − скарб, який вміло по крупинці зібрав, об’єднав, відшліфував у справжній діамант художній керівник, заслужений працівник культури України, Почесний громадянин міста Тальне та села Шаулиха Микола Олександрович Вовк. Його майстерність вивела «Ордану» на висоти популярності.

У репертуарі орданівців відображена різнобарвна палітра пісенної творчості народу. Це ліричні, героїчні, високохудожні духовні та жартівливі твори. Чільне місце в репертуарі посідають пісні, написані керівником колективу Миколою Вовком у співдружності із поетами Тальнівщини.
Репертуар – один із чинників успіху колективу, але найбільше багатство це його учасники. Валентина Олександрівна щиро подякувати всім учасникам ансамблю «Ордана», які в різні часи представляли цей колектив. Це люди різних професій, які після основної роботи поспішають на репетиції до районного Будинку культури, популяризують пісенну творчість нашого народу та рідного краю. Побажала всім миру, міцного здоров’я, затишку в родинах та довгих творчих років!
Далі відбувся святковий концерт. На завершення концерту до слова запросили керівника народного аматорського ансамблю української пісні «Ордана» Миколу Олександровича Вовка, який подякував усім: учасникам, керівникам, які в різні роки допомагали колективу, вдячним глядачам. «Гарна поезія – уже наполовину пісня. Мабуть, коли перехрещуються почуття авторів поезії і музики, тоді народжується мелодія», − говорить Микола Олександрович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x