Сало, картопля, масло – шкідливі?

Сало, картопля, масло – шкідливі?

Деякі продукти несправедливо вважають шкідливими. Особливо це стосується поживних, жирних продуктів. Дієтологи розвінчують такі міфи, стверджуючи, що їсти треба і картоплю, і масло, і сало – але в міру.

Картопля, наприклад, містить велику кількість калію, який необхідний для злагодженої роботи серця. Окрім того, стратегічний для українця продукт багатий цинком, залізом, вітамінами С, РР, групи В. А ще вона виводить із організму зайву рідину, таким чином знижуючи артеріальний тиск і покращуючи роботу нирок. Людям із зайвою вагою картопля не протипоказана. Найкорисніша бараболя – печена або варена в шкурці. Засвоювати смажену картоплю організму буде складніше.

Серед прихильників здорового харчування не надто популярним продуктом є сало. Втім, у незначних кількостях воно не завдає шкоди, а насичує організм вітамінами А, D, Е, калієм, магнієм, цинком. Потужними за своїми властивостями є поліненасичені жирні арахідонові кислоти, які містить сало, – завдяки ним активно працюють мозок, серцеві м\’язи, нирки, виводяться з крові небезпечні для здоров\’я холестеринові бляшки. Тому звичка щодня з\’їдати скибочку сала – цілком корисна. А ще потроху їсти сало радять тим, хто хоче покращити прохідність жовчі в організмі й нормалізувати таким чином травлення.

Вершкове масло також незаслужено вважають шкідливим. Замінювати його маргарином не варто. Незначну кількість вершкового масла корисно їсти щодня (приблизно по півчайної ложки). Цей продукт зміцнює нервову систему і судини. Користь вершкового масла неабияка, адеже воно містить вітаміни А, Е, D, РР, групи В, жирні кислоти, білки, кальцій, калій, залізо, мідь, магній, цинк. Вітамін Е необхідний для нормального здоров\’я волосся, нігтів і шкіри. Вітамін А сприяє поліпшенню зору, а вітамін D підтримує здоров\’я кісток і зубів. Ці вітаміни жиророзчинні, тому вони чудово засвоюються організмом.

Варені яйця потрібно включати у повсякденний раціон: вони покращують роботу печінки, нервової системи, поліпшують пам\’ять. Один із вітамінів, що містяться в курячому яйці, – вітамін А (ретинол) – допомагає зберегти молодість і красу.
Дієтологи радять їсти частіше і невеликими порціями. Так організм отримуватиме всі необхідні речовини, і талія не буде ширшати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x