Напої від болю в горлі

Напої від болю в горлі

Переохолодження і віруси можуть спричинити біль у горлі. Цей, на перший погляд, незначний симптом іноді може значно ускладнювати життя. На щастя, з ним можна боротися домашніми засобами – фінансово доступними і часто навіть смачними.

Тепле молоко з вершковим маслом і медом пом’якшує горло і ліквідовує біль. До склянки теплого молока додайте чверть чайної ложки масла і чайну ложку меду. Пити засіб можна до шести разів на добу.
Липовий настій із медом також заспокоїть біль у горлі, допоможе подолати головний біль. Для цього залийте столову ложку сушених квітів липи склянкою окропу і настоюйте у термосі годину-дві. Напій можна пити по 50 мл 4 рази в день.

Сік із лимона підлікує горло й допоможе запобігти вірусній недузі. Сік із великого лимона, змішаний зі склянкою меду, слід вживати по чайній ложці до семи разів на добу. Такий природний засіб треба потроху розсмоктувати, щоб корисна дія припадала саме на горло.
Чай із шипшини та малини – відомий засіб від кашлю. Смачний ароматний напій пийте невеликими ковтками: щопівтори години по одній чашці.

Відвар із календули – ще один засіб для боротьби з болем у горлі. Цей відвар до того ж має протизапальну дію. Щоб його приготувати, чайну ложку сухих квіток календули залийте склянкою окропу, щільно закрийте і вкутайте рушником (можна запарити в термосі або потримати на водяній бані 15-20 хвилин). Процідіть і полощіть горло якомога частіше. Календула приносить тільки користь, тому такий засіб рекомендований навіть малим дітям.

А ще від болю в горлі допоможе аніс. Додавайте його потроху в улюблений чай. Однак не переборщіть, бо ця добавка має насичений смак і запах.
Чай із м’ятою заспокоїть не лише біль у горлі, але і розхитані нерви протягом напруженого дня. Тому його радять пити на ніч, щоб краще спати.

Напої від болю в горлі

Пам’ятайте: аби швидше одужати, одягайтеся тепло, не їжте і не пийте занадто холодного чи гарячого, щоб не нашкодити горлу ще більше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x