Роман Боднар прокоментував дії міськвиконкому

Роман Боднар прокоментував дії міськвиконкому

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар звернувся до черкасців щодо вчорашнього ухваленого рішення виконкому про пом\’якшення карантинних заходів. Про це йдеться на його офіційній сторінці у «Фейсбук»

За словами Романа Боднара, карантин залишається найефективнішим інструментом запобігання поширення пандемії. І саме вчасне введення карантину дозволило не допустити поширення коронавірусної інфекції за найгіршим сценарієм.

– За визначенням фахівців, саме в травні ми повинні вийти на «плато». Це коли кількість хворих дорівнює кількості тих, хто одужав. Уже після цього починається спад. Саме тому важливо було витримати карантинні обмеження до 11 травня, як визначив уряд, – зауважив очільник області.

За його словами, обмеження є незручними і негативно впливають на малий бізнес. Він закликав протриматися ще 10 днів, опісля уряд розпочне поступове секторальне послаблення обмежень.

– Виконком не маючи жодних повноважень, вочевидь, преслідуючи вузькополітичні мотиви, поставив у залежність ціле місто, для того, щоб заробити дешеві політичні дивіденди. Я хочу нагадати, що в області інфіковано 70 лікарів. Медики працюють в надзвичайно важкому режимі. Кожен день ми відбираємо по 600-700 матеріалів для ПЛР-тестування. Ставлячи під загрозу медиків, людей, які мають патологію, ослаблену імунну систему, ми ухвалюємо таке рішення і показуємо, як ми дбаємо про малий бізнес. Це чистий популізм, – зазначив Боднар.

Очільник зауважив, що якщо вчорашня акція спрямована проти нього, то він не боїться втратити посаду, а діє в межах чинного законодавства та дбає про людей. За його словами, якби представники міської ради хотіли б обговорити питання щодо послаблення карантину, то можна було б пропрацювати відповідний механізм та врахувати всі рекомендації фахівців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x