Корсунських працівників соціальної сфери привітали зі святом

Корсунських працівників соціальної сфери привітали зі святом

Близько двох тисяч людей з інвалідністю та пенсіонерів обслуговує Корсунь-Шевченківський територіальний центр. Для більшості самотніх, хворих людей це єдиний спосіб одержати моральну підтримку і фізичну допомогу, мати контакт із зовнішнім світом. Три десятки самотніх інвалідів, які потребують стороннього догляду, перебувають на утриманні у стаціонарному відділенні, а для дітей-інвалідів діє відділення ранньої реабілітації. Для великої кількості людей старшого віку терцентр став ще й місцем спілкування, цікавого та корисного дозвілля.
Його працівників сьогодні, 4 листопада, привітали з професійним святом керівники району, депутати міської ради. Голова райдержадміністрації Василь Клименко, голова районної ради Валерій Заболотній підкреслювали соціальну значимість праці колективу і бажали всім терпіння і мудрості, поваги від підопічних та гідної громадської оцінки. Найсумлінніші і найдосвідченіші одержали цього дня Почесні грамоти райдержадміністрації та районної ради, інші відзнаки.

Одна з нагороджених, соціальний робітник Леся Кокіна, розповіла:
− Одна з моїх підопічних скоро зустрічатиме 90-ліття. Хвороби дозволяють їй тільки пересуватися у квартирі. Коли переступаю її поріг, називає мене дитиною, своїми ногами, руками і очима. Інші мають гостру потребу поспілкуватися, адже цілими днями самі в домі. Тому так приємно на душі, коли бачиш, що не просто допомагаєш старій людині, а рятуєш її від самотності…

Цього дня після офіційних вітань працівників територіального центру привітав чудовим концертом ансамбль «Оберіг», створений кілька років тому у тер центрі в рамках університету третього віку. Він об»єднав активних пенсіонерів і дав їм змогу проявляти художні здібності, незважаючи на вік. Сценічні костюми також старались самі виготовляти. Ансамбль вже не раз виступав на районній сцені і навіть був учасником телевізійної програми. Додали настрою і самодіяльні артисти районного будинку культури, з яким територіальний центр тісно співпрацює в організації дозвілля своїх підопічних.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x