Будівничі з Мелітополя відремонтували пам\’ятник в Байбузах

Будівничі з Мелітополя відремонтували пам\’ятник в Байбузах

Четверо професіоналів-будівельників з Мелітополя, переселенець з Луганська та байбузівчани згуртувалися, щоб відбудувати у Байбузах пам’ятник, встановлений понад шістдесят років тому в пам\’ять про загиблих односельців у роки Другої світової війни. Про це повідомляє сайт ”Сільські обрії”

Сільський голова Петро Лисенко жартома каже, що вдихнути нове життя в архітектурну пам’ятку, яку він безуспішно намагався зремонтувати три роки поспіль, «допоміг» коронавірус.

-Я намагався його зремонтувати відколи став головую. За допомогою звертався в різні районні та обласні інстанції. Проте там називали непідйомну суму для реконструкції. Дехто говорив, що можу й сам взяти мішок цементу та зашпаклювати тріщини. Проте пам’ятник був наскільки пошкоджений корозією, що такий ремонт виглядав би лише окозамилюванням, – зауважує Петро Іванович. – Можна сказати, що оновити пам’ятник нашому селу «допоміг» коронавірус. Едуард Косачов, підвозячи медиків із Яснозір’я до роботи, звернув на споруду увагу, зателефонував товаришам, які знаються на ремонтних роботах, знайшов фінансування, підключилися сільські підприємці – і за кілька днів зробили, як нам здавалося, неможливе.

Сам Едуард Косачов, який став ініціатором акції, переконаний, що добрі справи не мають кордонів. Це спонукало його долучитися до анонсованої Національним корпусом у соцмережах акції «Підвези медика на роботу». Відтак, 16 квітня Едуарду, як учаснику #НК Волонтери випало підвозити медиків з Яснозір’я, Будищ, Мошен. Ось на розвилці вулиць Центральна та Гагаріна він і побачив понівечений пам’ятник.

-Перше питання виникло – «хто його зремонтує?», – розповідає Едуард. – Знайомі з Мелітополя погодилися. Приїхали і взялися до роботи. Так з нічого зробили цукерку.

Сільський голова їх розселив, організував харчування та щодня працював поруч із будівничими. До фінансування ремонтних робіт підключилася команда Нацкорпусу на чолі з Дмитром Кухарчуком, Констянтин Міраш, місцевий підприємець Олексій Качур допоміг будівельними матеріалами, байбузівчани – інструментами, директор СТОВ «Іскра» Олег Кобзуненко – технікою.

-Благородна справа об’єднує, – переконаний Едуард. – Люди втомилися від негативу. Поки хлопці ремонтували пам’ятник – місцева жіночка їм компоту принесла, інша – пиріжків спекла. Навіть водії, які проїздили мимо, привітно сигналили. Добрі справи не мають кордонів.

Відтак, байбузівчани напередодні пам’ятних днів – Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги завдяки добрій справі волонтерів отримали капітально зремонтований пам’ятник. Цьогоріч тут відправлять панахиду за загиблими односельцями. Люди дякують хлопцям за допомогу, а як каже народне прислів\’я: «Хто людям добра бажає, той і собі має.»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x