Владика Софроний закликає зупинити криваве свавілля

Владика Софроний закликає зупинити криваве свавілля

У зв\’язку з кривавим протистоянням у Києві Високопреосвященніший Митрополит Черкаський і Канівський Софроній звернувся до пастви з благанням схаменутися і зупинити криваве свавілля.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської єпархії УПЦ (МП).

«За лічені дні, що залишилися до Великого посту, якому передує Прощена неділя, у центрі нашої славетної столиці, колисці Київської Русі, знову спалахнулі запеклі вуличні бої та ллється українська кров. Хочу запитати: з якою совістю предстануть перед Богом ті, хто наважився на насилля, небачену ненависть і братовбивство? З яким серцем вони проситимуть прощення у Бога, якщо не можуть поступитися своїми інтересами, амбіціями, схопившись за зброю? Невже за багато віків вітчизняної історії мало пролито крові наших братів і сестер від рук тих, хто мріяв поневолити Україну, щоби тепер ми власноруч із залитими ненавистю серцем почали нищити один одного? Що ми відповімо перед Богом, Який закликав нас бути милосердними, вміти прощати? Хіба полум\’я пожеж, якими зараз охоплені серця українців по обидві сторони барикад, зброя в руках – це наша відповідь на заклик Христа: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться?» (Мф. 5, 9). Хіба до цього закликають святі апостоли, говорячи про те, що «Бог не є Богом безладдя, а Бог миру» (1 Кор. 14, 33), а також «Будьте однодумцями, мирними: і Бог любові й миру буде з вами» (2 Кор. 13, 11)? Хіба в стані психологічної люті, жаги помститися Бог почує наші благання?
Ім\’ям Господа нашого Ісуса Христа закликаю всіх, хто ще не втратив віру в Бога, схаменутися і зупинити криваве свавілля! Нагадую всім, хто зараз перебуває в стані злоби, про невідворотну відповідальність перед Богом. Нехай Господь примирить серця всіх, хто ворогує, чиї очі засліплені помстою, ворожнечею. Нехай дороговказом до суспільного миру і злагоду стануть премудрі апостольські слова: «Коли можливо, якщо це залежить від вас, – живіть у мирі зо всіма людьми!» (Рим. 12, 18). А жити в мирі у цей нелегкий час залежить тільки від нас – і ні від кого більше. Нехай Господь дасть нам сили й мудрості перемогти зло в своїх серцях і настановить на шлях побожного християнського життя.
Закликаю боголюбиву черкаську паству до посиленої молитви й посту. Закликаю вас гідно нести високу місію, покладену на християн: бути миротворцями, не піддаватися спалаху негативних емоцій, завжди пам\’ятати про те, що ми покликанні Богом для миру, а не ворожнечі та братовбивчих війн

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x