Худяківському художньому колективу духових інструментів − 80

Худяківському художньому колективу духових інструментів − 80

6 листопада 2016 року Худяківський зразковий художній колектив духових інструментів Черкаського районного будинку дитячої та юнацької творчості відзначав 80-річний ювілей. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській РДА.
І ось початок святкового дійства. Перші акорди музики від душі виконавців зачарували глядачів.
Ось вони, 80-річні іменинники – кілька поколінь вихованців Худяківського зразкового художнього колективу духового оркестру Черкаського районного будинку дитячої та юнацької творчості.

Та найщемливіша мить для всіх настала, коли на сцену вийшли грати ветерани Худяківського духового оркестру. Вони не були на сцені 5-20 років, декому з них літа на осінь повернули, проте, коли вони взяли в руки інструмент, то й вигулькнула молодість через роки. І ось настановче слово від старших молодому поколінню учасників оркестру.
Завідувач народного музею села Худяки Василь Квітка зібрав літопис оркестру від початку його заснування. А для сьогодення вклав чисті аркуші паперу, аби прийдешні покоління писали новітню історію Худяківського духового оркестру та примножували його славу. Цей спадок в надійних руках.

Худяківському художньому колективу духових інструментів − 80

Дві години свята злетіли досить швидко. Вдячні глядачі не шкодували аплодисментів, а виконавці – творчого запалу. Підтримали своїх колег по сцені й вихованці ансамблю «Барви», солісти із Сагунівки та місцеві аматори сцени.
Вітати ювілярів завітали гості з району та сусідніх сіл. У кожного знаходилося добре слово, яких за 80 років діяльності оркестру назбиралося чимало.
Прийшли з подарунками. Приміром, від керівництва Черкаського району ювіляри отримали новенькі музичні інструменти на 50 тисяч гривень.
Стільки ж обіцяв додати і сільський голова з місцевого бюджету, аби оновити матеріальну базу для колективу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x