Юні черкасці здійснили «Подорож алеєю правових знань»

Юні черкасці здійснили «Подорож алеєю правових знань»

З метою підвищення правової обізнаності серед юних черкасців щодо положень Конвенції ООН про права дитини, а також – організації ефективної роботи у цьому напрямку, службою у справах дітей Черкаської міської ради було проведено міський етап щорічного обласного конкурсу «Подорож по алеї правових знань», в якому взяли участь 20 учнів, переможців І (шкільного) етапу загальноосвітніх шкіл міста Черкаси. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Зазначений захід складався з соціально-правового квесту, а саме вмінню підлітків орієнтуватися з правових питань з використанням настільної гри, анкетування – щодо знання основ правознавства та Конвенції ООН про права дитини, конкурсу малюнків на правову тематику.

– Дітям належить завтрашній день. Хочеться вірити, що цей день вони почнуть в правовій державі, де буде правити не закон сили, а сила закону, – відзначила начальник служби у справах дітей Світлана Шишлюк під час відкриття конкурсу.

В організації та проведенні міського етапу конкурсу взяли участь представники Головного територіального управління юстиції в Черкаській області та Черкаського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Міністерства юстиції України.

Спеціалісти управління юстиції в Черкаській області проінформували юних слухачів щодо міжнародно-правових документів у сфері захисту прав дитини.

– Дотримання прав дитини є одним із пріоритетних напрямів роботи Уповноваженого з прав людини, – відзначила головний спеціаліст сектору з питань забезпечення діяльності Урядового Уповноваженого у справах Європейського суду прав людини Головного територіального управління юстиції в Черкаській області Надія Бузько, проводячи бесіду з учнями.

– Надання безоплатної правової допомоги, це – соціальна програма Уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх прав, – відзначив директор Черкаського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Міністерства юстиції України Станіслав Скіць.

За підсумками міського етапу вказаного конкурсу переможцем визначено ученя 11-А класу загальноосвітньої школи № 8 Михайлова Олександра Олеговича, який візьме участь в фінальному ІІІ (обласному) етапі.

У ході проведення конкурсу всі учасники отримали призи та подарунки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x