Конкурс пам’яті Чайковського об’єднав східні і західні регіони країни

Конкурс пам’яті Чайковського об’єднав східні і західні регіони країни

У місті Кам\’янка 4-6 листопада проходив 14-й Всеукраїнський відкритий дитячий музичний конкурс пам\’яті П.І.Чайковського.

Учасники 14-ого конкурсу з\’їхалися з різних областей України: Чайковський об\’єднав і західні, і східні її регіони. Цього року свою майстерність на конкурсі представляли учні з 19 дитячих шкіл України.
Вони демонстрували свою гру на скрипці й фортепіано (9 скрипалів і 30 піаністів). Кожен з них обов’язково виконував свій улюблений твір композитора. Впродовж дня діти зіграли понад 100 різних композицій, перетворивши концертний зал дитячої школи у царство музики. Це було найкращою згадкою про П.І.Чайковського, напередодні дня його пам’яті (композитор помер 6 листопада 1893 р.).

Конкурс пам’яті Чайковського об’єднав східні і західні регіони країни

Виступи конкурсантів не завершили музичне свято цього дня. Далі присутні насолодилися грою переможців конкурсів П.І.Чайковського минулих років: Брагіної Ніки (м. Біла Церква, піаністка) та Демченко Альони (м. Олександрівка, скрипаль). Для конкурсантів та кам’янчан зіграла піаністка, народна артистка України, професор Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського неперевершена Людмила Марцевич.
Конкурс став визначною подією в культурному житті нашого краю і залишив незабутнє враження у всіх учасників і гостей.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x