У Черкасах представили нового очільника екоінспекції

У Черкасах представили нового очільника екоінспекції

Дієва боротьба із забрудненням довкілля та незаконною забудовою узбережжя. Такими мають бути головні пріоритети в роботі екологічної інспекції області. Про це сказав голова Черкаської ОДА на представленні її нового очільника. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Ним став Сергій Поліщук. Досі новопризначенець виконував обов’язки начальника управління. Очолив його за результатами конкурсу.
– У нас уже налагоджена конструктивна співпраця, – зауважив очільник області Юрій Ткаченко. – Спільно з екоінспекцією, іншими службами, громадськими активістами нам вдалося посилити боротьбу із браконьєрством по області. Також ми значно розширили кампанію із зарибнення наших річок. Це лише кілька прикладів співпраці. Важливо, що екоінспекція перестала бути механізмом тиску на бізнес, як це було при минулій владі. Я постійно спілкуюся із підприємцями з цього приводу.
Голова ОДА нагадав, що на Черкащині діє «Стратегія розвитку-2020». Однією із її цілей визначено екологічну безпеку та збереження довкілля. В області також уперше розроблено й ухвалено Обласну програму охорони навколишнього природного середовища на 2016 – 2020 роки.

– Тому вважаю, що робота екоінспекції нині повинна бути спрямована на дієву боротьбу із забрудненням водних об’єктів, зі стихійними сміттєзвалищами, – наголосив Юрій Ткаченко. – А також із забрудненням атмосферного повітря несанкціонованими викидами та незаконною забудовою узбережжя. І тут органам контролю необхідно спільно з органами місцевого самоврядування забезпечити ефективний механізм взаємодії.

Підтримку в роботі новопризначеному начальнику управління пообіцяв і голова Держекоінспекції України Андрій Заїка, що був на представленні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x