Ув’язнений виманив у жителів Канева 60 тисяч гривень по телефону

Ув’язнений виманив у жителів Канева 60 тисяч гривень по телефону

Поліцейські Канівського відділення встановили особу шахрая, який протягом чотирьох місяців виманював гроші у канівчан. Слідством доведено 12 епізодів його кримінальної діяльності. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

До Канівського відділення поліції почастішали повідомлення від місцевих жителів про те, що їх було ошукано. Потерпілі розповідали, що до них на стаціонарні телефони надходив дзвінок від невідомого. Чоловік представлявся працівником поліції, повідомляв їм, що їхні рідні потрапили до поліції та для вирішення питання про непритягнення їх до кримінальної відповідальності потрібно сплатити певну суму коштів.

Також незнайомець наполегливо радив людям не телефонувати рідним, буцімто телефони у них забрали, і відповісти вони не зможуть. Потерпілі, в надії допомогти своїм рідним, передавали обумовлену суму коштів через підставних осіб чи перераховували гроші на банківські рахунки.

Правоохоронці провели комплекс оперативних заходів та встановили особу зловмисника, ним виявився 28-річний житель міста Біла Церква Київської області, який на даний час засуджений за пограбування та вже рік відбуває покарання у одному з виправних закладів України.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні ряду кримінальних правопорушень передбачених частиною 2 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. З ним працюють слідчі. Вже доведено причетність зловмисника до дванадцяти епізодів його шахрайської діяльності. Загальна сума завданих потерпілим збитків перевищує 60 тисяч гривень.

Правоохоронці звертаються до громадян – будьте обачні та не довіряйте незнайомим особа,м які телефонують до вас та під будь-яким приводом вимагають у вас кошти. Так діють виключно шахраї. Якщо до вас надходить дзвінок і голос в трубці повідомляє, що з вашими близькими сталася якась біда і щоб їм допомогти необхідно сплатити гроші, будьте впевнені – це шахраї. Ні в якому разі не передавайте їм кошти і негайно телефонуйте до поліції за номером 102.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x