Завдяки Геннадію Бобову школа тепер із теплом

Завдяки Геннадію Бобову школа тепер із теплом

«Тепер наша школа з теплом!» – радо говорять дорослі й дітлахи з села Кобринове, що на Тальнівщині. Це дійсно гарна новина для всіх жителів села, особливо на фоні ситуації з опаленням у багатьох містах і селах України. Тепло з’явилося у школі завдяки народному депутату Геннадію Бобову, який подбав про модернізацію системи опалення в навчальному закладі.

У Кобриновому працює навчально-виховний комплекс, який об’єднує школу й дитячий садок. Загалом тут навчається 82 учні та 25 вихованців. Серед них – діти не лише з Кобринового, а й із сусідніх сіл Заліського та Гусакового.
Приміщення навчального закладу збудоване в 1975 році. У 2004-му ця загальноосвітня школа однією з перших у районі була реорганізована у НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів». За 41 рік школа дала життєвий старт багатьом поколінням випускників. І сьогодні, враховуючи умови реформування територіальних громад, вона має перспективу для діяльності, створює умови для подальшого розвитку.

У комплексі є шкільний автобус, функціо­нують обладнані спортивна й актова зали, бібліотека, комп’ютерний клас, етнографічний музей історії села, естетично оформлені навчальні кабінети й коридори. Колектив, що складається з 17 педагогічних працівників та 10 працівників обслуговуючого персоналу, дбає про якість освіти, докладає багато праці, вмінь і зусиль для створення навчально-розвивального середовища, для успішності учнів та вихованців.

Проблем також вистачає. Однак, якщо з поточними питаннями колектив іще справляється, то глобальні труднощі потребують допомоги ззовні. Коли в комплексі вийшов із ладу старий опалювальний котел, якому вже було понад 20 років, про тепло в навчальному закладі задумались усі: адміністрація, батьки, сільська громада, відділ освіти Тальнівської РДА. Виникли фінансові труднощі – потрібні були кошти на новий котел. Тож вирішили звернутися до свого народного депутата Геннадія Борисовича Бобова. Результат не забарився – у НВК з’явився сучасний твердопаливний котел.

Його придбали і встановили за сприяння народного депутата Геннадія Бобова, фінансової підтримки СТОВ «Агрофірма «Корсунь», яке очолює Михайло Савченко, й директора Тальнівської філії СТОВ «Агрофірма «Корсунь» Олексія Пасєки та Кобринівської територіальної громади, яку очолює сільський голова Юрій Книш.

«У суспільстві дедалі більше вкорінюється думка, що майбутнє твориться освітою сьогодні. І кожна добра справа, кожне починання, зроблені в освіті, з часом повернуться сторицею для кожної людини й держави загалом. Бо «школа – це майстерня, де формується думка підростаючого покоління. Треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш випустити з рук майбутнє». Педагогічний колектив нашої школи безмежно вдячний нашому народному депутату за те, що знайшов час і можливості для реалізації такого важливого питання – створення нормальних температурних умов для навчання наших діток, а також для активної праці педагогів. Є проблеми, які самостійно вирішити неможливо, але разом, спільними зусиллями, можна здолати будь-які перешкоди. Відрадно, що за такий короткий термін було придбано, змонтовано і проведено тестування нового сучасного твердопаливного котла. Тож нехай усе те добро, яке Ви, шановний Геннадію Борисовичу, даруєте всім нам, зокрема й підростаючому поколінню, повернеться до Вас сторицею. Зичимо Вам міцного здоров’я, успіхів у законотворчій роботі на благо нашої держави», – йдеться в листі-подяці від жителів Кобринового, що надійшов на адресу «Нової Доби».

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x