Як позбутися нежиті без аптечних крапель

Як позбутися нежиті без аптечних крапель

Якщо ви не довіряєте аптечним пігулкам і краплям, спробуйте нетрадиційні способи лікування нежитю. Зазвичай, якщо почати лікуватися одразу після того, як почали хлюпати носом, неприємний симптом минає дуже швидко. Звісно, йдеться про нежить у разі застуди. Якщо ніс закладений через хронічний риніт або гайморит, алергію, то лікуватися доведеться іншими способами, які слід узгодити з лікарем.

Розпарювання ніг – прекрасний спосіб позбутися закладеності носа. Наберіть у миску гарячої води. Можна додати туди сухої гірчиці. Сядьте, опустивши ноги у воду, і гарненько вкутайтеся. Ви повинні добре прогрітися. Сидіть до тих пір, доки не спітнієте. Витріть ноги, одягніть вовняні шкарпетки. Процедуру краще проводити ввечері перед сном.
Випийте на ніч теплого чаю з малиною або підігрітого молока з ложечкою меду. Дихати стане легше, і ви зможете швидко заснути.

Інгаляції при нежиті – ще один дієвий спосіб лікування. При цьому будьте обережні і не обпечіться парою. Заваріть в емальованому посуді трави: ромашку, календулу, звіробій. Накрийте голову рушником і дихайте над парою. Перед процедурою радимо масажувати пазухи носа – так лікування буде результативнішим. Масажуйте круговими рухами точку на переніссі й точки біля ніздрів. Ви одразу відчуєте поліпшення дихання. Після інгаляції не бажано виходити на вулицю.

Не забувайте і про цілющі рослини. Хороший ефект має закапування носа соком алое. Для дітей цей сік можна дещо розвести водою. Процедура одразу провокує чхання, однак згодом ви відчуєте неабияке полегшення.
Якомога частіше промивайте носа, щоб він був зволожений, а частинки пилу його не подразнювали. У склянці кип’яченої води розчиніть половину чайної ложки солі й 3 краплі йоду. Так ви отримаєте щось на зразок морської води. Промивайте цим розчином обидві ніздрі 3-4 рази на добу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x