Як цьогоріч проводитимуть ЗНО

Як цьогоріч проводитимуть ЗНО

Забезпеченість засобами захисту, безпечне довезення до пунктів проведення ЗНО, присутність на пунктах медпрацівників – про підготовку до проведення зовнішнього незалежного оцінювання в області йшлося в ОДА. Тут за участі заступника очільника області Юрія Лесюка та керівників обласних установ відбулась зустріч із директоркою Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світланою Сакаєвою. Нагадаємо, відповідно до вимог МОНУ, в червні – липні 2020 року проводитимуть ЗНО.

Юрій Лесюк наголосив, насамперед, на важливості дотримання рекомендацій, затверджених Постановою Головного державного санітарного лікаря стосовно проведення ЗНО, ЄВІ (єдиний вступний іспит) та ЄФВВІ (єдине фахове вступне випробування). Мова йшла про необхідність проведення відповідних організаційних заходів, присутності медпрацівників на пунктах тестування, безпечного підвезення учасників ЗНО до пунктів та у зворотному напрямку та ін.

В.о. начальника Управління освіти і науки ОДА Оксана Сімушіна водночас поінформувала, що для проходження пробного ЗНО в області зареєструвались 6909 осіб. Пункти проведення пробного ЗНО розташовані в 12 округах. У той же час на основну сесію ЗНО в області зареєструвались 11 130 осіб, діятиме 48 пунктів. Поміж учасників: випускники закладів загальної середньої освіти, випускники минулих років, учні/слухачі закладів профтехосвіти, студенти закладів довищої освіти та ін.

– На пунктах тестування працюватиме майже 2 200 педагогічних працівників, – зазначила Оксана Іванівна. – Наразі завершується їхнє навчання. На пункті перевірки сертифікаційних робіт задіють більше 300 екзаменаторів.

Між тим, завдяки співпраці держави з європейськими партнерами, Черкащина найближчим часом очікує на додаткове забезпечення необхідними засобами захисту під час проведення ЗНО.

Також під час проведення ЗНО організують безпечний доїзд та супровід випускників шкіл до пунктів проведення ЗНО та у зворотному напрямку – із дотриманням рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час перевезення пасажирів, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України.

Світлана Сакаєва натомість повідомила присутніх про моніторинг проведення рекомендацій щодо протиепідемічних заходів під час проведення ЗНО. Спільно з представниками обласних структур обговорили регламент проведення тестування, визначення місць розсадки учасників тестування, порядок скринінгу на предмет наявності ознак захворювань, організацію місць для дезінфекції рук та ін.

Довідково:
В області працюватиме 32 пункти пробного ЗНО, які розташовані на базі ЗЗСО (29) та ЗВО (3).
Графік проведення пробного ЗНО-2020:

15 червня – українська мова і література (29 пунктів пробного ЗНО);
17 червня – біологія, географія, історія України, математика, фізика, хімія, англійська, німецька, французька, іспанська мови (28 пунктів пробного ЗНО).

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики, що завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Працюватиме загалом 48 пунктів проведення.

Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня – 11 серпня, місце проведення буде визначатися Київським регіональним центром оцінювання якості освіти за потреби.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x