Лук’янцю 40 днів

Лук’янцю 40 днів

Рівно 40 днів тому пішов із життя відомий черкащанин, колишній губернатор, меценат Володимир Лук’янець. З нагоди цієї сумної дати Владика Софроній освятив купол і дзвони церкви, створеної Лук’янцем у Бакаєвому. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Ця маленька церковка, яку сьогодні освятили, окропили святою водою, допоможе багатьом людям подивитися на себе й задати запитання: навіщо й для чого я є, – сказав митрополит Черкаський і Канівський Софроній. – За це треба дякувати Володимирові, якому минає 40 днів, визначається його душа. Господь буде милостивий до нього, бо він дуже багато зробив для церкви, для людей, а значить, для себе.

Ще 19 серпня 2011 року на свято Преображення Господнє завдяки Володимирові Лукичу в Бакаєвому відкрили церкву. Але вона й досі була незакінченою. Володимир Лук’янець ще торік пообіцяв селянам, що 2014-го Свято-Володимирський храм обов’язково матиме й дзвони, й купол. На жаль, плани не здійснилися. Володимир Лукич пішов із життя 13 січня цього року. Виконати обіцяне братом вирішила його сестра Надія Лук’янець.

– Щоб розпочати цю добру справу, я попросила благословення отця Михаїла й Владики Софронія, – розповіла Надія Луківна. – Звернулася до всіх обносельців, людей, які колись народилися в цьому селі, а нині живуть у різних куточках України, до вчителів, однокласників Володимира.

За короткий термін, менше місяця, зібрали достатню суму: 14 тисяч гривень на купол і 10 тисяч на дзвіницю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x