Погода на тиждень: грози, шквали та зниження температури

Погода на тиждень: грози, шквали та зниження температури

Перша половина червня не стабільна. Прохолодний початок стрімко змінився спекою. Доповнюють ці контрасти локальні грозові дощі. У минулі вихідні в полі зору метеорологічних локаторів неодноразово потрапляли масиви купчасто-дощових хмар, які виливалися дощами різної інтенсивності на території Черкащини. Почастішали випадки випадіння граду як в денні, вечірні та навіть нічні години. Розподіл опадів по області був вкрай нерівномірний. У Звенигородському районі за три днів випала майже декадна норма дощу − 24 мм. На решті території 1−16 мм.

Як наслідок, показник пожежної небезпеки на території різний: надзвичайний 5 клас у Жашківському, Чигиринському та Смілянському районах. У Черкаському, Канівському, Золотоніському, Уманському високий 4 клас. Лише в Звенигородському районі – відсутній 1 клас. Про це повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.
Температура води у Дніпрі біля Черкас на 8 год. становила 23°, вода в Чорному та Азовському морях − 17..23°. При відпочинку на воді дотримуйтеся правил безпеки!

За прогнозом погоди Черкащини продовжує відмічатися літня класика: теплі ночі, «грозові дні», залпові зливи, локальні шквали та град. Усе це пов’язано із бурхливою конвекцією, тобто активним переміщенням нагрітого від земної поверхні повітря вгору і утворенням міцних купчасто дощових хмар. Завтра цей процес посилиться, тому що з Карпат до нашого регіону проникатиме більш прохолодне повітря. У вівторок−середу очікуються грозові дощі, а де грози можливий град і шквали 15−20 м/с. Дощі дещо знизять температурний фон, але він залишиться вищим за норму на 2−4º. Температура вночі 14−16º, вдень 22−27º.
Із другої половини тижня північний антициклон стабілізує обстановку, підсушить атмосферну вологу та посилить денний прогрів до 30−32º.
Небезпечна, хоча і тепла погода, з грозовими дощами, шквалами, місцями градом вимагатиме підвищеної уваги. Плануйте свої справи з урахуванням на прогнозу погоди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x