У Городищі освячено капличку на честь Покрови Пресвятої Діви Марії

У Городищі освячено капличку на честь Покрови Пресвятої Діви Марії

У громади Спасо-Преображенського храму м. Городище відбулася важлива подія. На території церкви було освячено капличку не честь Покрови Пресвятої Діви Марії. Капличка вийшла дуже красива, естетична, оздоблена кованими елементами, вхід прикрашають скульптури янголів. Тут можна поставити свічку перед іконою Богородиці, прочитати молитву. Видно, що будували капличку з щиросердечною вірою. Капличка естетично доповнила храмовий комплекс.

Зі слів настоятеля церкви отця Миколая Мохнацького, задум про будівництво каплички саме на цьому місці з`явився вже давно. Адже тут довгий час були вхідні ворота до старої церкви, тому віряни проходячи дорогою, завжди тут знаменуються хресним знаменням. Тому священник і парафіянами вирішили спорудити на цьому місці капличку. Будівництвом перейнялися не тільки жителі міста. Свою лепту внесли і вихідці з Городища, що нині проживають у Львові. Сердечна вдячність усім, хто допоміг у будівництві і облаштуванні каплички!
У нинішній нелегкий і тривожний для нашої країни час, необхідно згуртуватися довкола духовних цінностей, силою віри протистояти труднощам. У капличці встановили ікону Покрови Божої Матері, щоб просити у Господа миру та ласки для нашої держави, щоб перемогти ворога-агресора, щоб Богородиця охороняла і наше місто.

У своїй проповіді о. Миколай наголосив, що маленька капличка може бути великим храмом в очах Божих. Бо не високі мури ведуть до спасіння, а єднання кожної людської душі з Христом. І головне – це молитва віруючих, яка лунатиме у цій капличці.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x