Вбивцю уманської студентки засудили до довічного ув’язнення

Вбивцю уманської студентки засудили до довічного ув’язнення

9 листопада апеляційний суд Черкаської області переглянув вирок Уманського міськрайонного суду, яким 21-річного уродженця Одеської області визнав винним та засуджено за п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів, розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Нагадуємо, що 04 січня цього року близько 4 години ранку, чоловік, перебуваючи в квартирі багатоповерхівки в Умані, вчинив розбійний напад на її власницю, якою виявилася студентка. Під час нападу злочинець наніс дівчині тілесні ушкодження, які спричинили її смерть та заволодів майном останньої, чим спричинив збитку на загальну суму близько 78 тис. грн.

Вирок суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку прокурором, потерпілими та їх представником через невідповідність призначеного покарання ступеню тяжкості скоєних злочинів та особі обвинуваченого внаслідок м’якості.

В апеляційній інстанції участь у розгляді даного кримінального провадження брали працівники відділу підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури області.

Завдяки принциповій позиції прокуратури за результатами апеляційного розгляду вирок суду першої інстанції скасовано та ухвалено новий, яким чоловіка визнано винним та засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x