Місцевий бюджет Черкас поповнився за рахунок акцизного податку на 83,6 млн грн

Місцевий бюджет Черкас поповнився за рахунок  акцизного податку на 83,6 млн грн

З початку року місцевий бюджет Черкас поповнився за рахунок акцизного податку з реалізації підакцизних товарів у роздрібній торгівлі на 83,6 млн. грн. Сума надходжень перевищила минулорічні показники на 25,1 млн. грн., темп росту склав 143 відсотки. Загалом в структурі бюджетних надходжень роздрібний акцизний податок складається з реалізації алкогольних напоїв, яка становить 22 відсотки, коштів від продажу тютюнових виробів, а це – 27 відсотків та платежів від збуту нафтопродуктів, питома вага яких охоплює 51 відсотків.
Про це повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Антон Царюк. \”Нова Доба\” про це дізналася в прес-службі ДПІ у м. Черкасах.

Нагадуємо, що акцизний податок перераховуються до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, для подання податкової декларації за місячний податковий період.

Згідно чинного законодавства платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування такі підакцизні товари: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, нафтопродукти, насамперед бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x