Значних ускладнень негода на Черкащині не викликала – ДСНС

Значних ускладнень негода на Черкащині не викликала – ДСНС

На ранок 14 листопада на території області значних ускладнень внаслідок негоди на автошляхах та на об’єктах інфраструктури не сталося, за даними оперативного штабу, робота здійснюється у штатному режимі. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Як і передбачалося синоптиками, 13-14 листопада на території Черкаської області пройшли рясні дощі із мокрим снігом, на дорогах подекуди спостерігалася ожеледиця.

Готуючись до можливого ускладнення погодних умов, у відповідності до рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, усі служби оперативного реагування та екстреного виклику були переведені у режим підвищеної готовності. Та були готові до дій за призначенням.

Аналізуючи надзвичайні події, що виникли внаслідок ускладнення погодних умов в інших областях, можна зробити висновок, здебільш вони були пов’язані із нехтуванням автомобілістами застережень щодо обмеження пересування. Як результат, автомобілі потрапляли у замети, через, що на автошляхах утворилися чисельні затори, а рух транспорту, у тому числі дорожньої техніки, яка працювала з очищення автошляхів було заблоковано.

Управління ДСНС України у Черкаській області, вкотре наголошує: під час ускладнення погодних умов, більшості надзвичайних подій можна уникнути, якщо виконувати рекомендації фахівців автодорожніх служб, поліції та рятувальників.

Багато водіїв, ігноруючи поради щодо обмеження пересування на автомобілях, розраховує на використання у якості тягачів рятувальної техніки, що неможливо. Пожежно-рятувальна техніка, яка є на озброєнні підрозділів ДСНС, для проведення транспортування та евакуації важкої автомобільної техніки не пристосована.

Саме тому, у випадку потрапляння такої техніки у замети, рятувальники будуть здійснювати евакуацію заблокованих у автомобілях людей та, за потреби, подбають про їх безпечне транспортування до пунктів обігріву.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x