Відділення анестезіології та інтенсивної терапії Черкаського обласного диспансеру: потужний потенціал, хороші фахівці та сучасні методи роботи

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії Черкаського обласного диспансеру: потужний потенціал, хороші фахівці та сучасні методи роботи

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії Черкаського обласного диспансеру розраховане на 9 ліжок, тут працює 14 лікарів-анестезіологів, усього ж медперсоналу 40 осіб. Щорічно лікування проходить понад 3 000 пацієнтів, саме ті, які перебувають під загальним знеболенням. Кількість їхня не зменшується, і порівняно з минулим роком навіть зросла.

Станіслав Володимирович Піньковський, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії, лікар у третьому поколінні. Його дідусь, бабуся та батьки – лікарі.
− Ще зі шкільних років вибір професії не обговорювався. Я свідомо хотів бути лікарем, − зазначає Станіслав Володимирович. − Працюю в онкодиспансері із 1997 року, завідувачем − сім років.
Персонал та лікарі відділення володіють усіма сучасними методами лікування, проведення загальної анестезії, що існують в Україні та світі.
− Маємо досить потужний потенціал. Щороку фахівці нашого відділення їздять на стажування. Скажімо так, ми не відстаємо від Інституту раку за рівнем кваліфікації, − розповідає завідувач відділення Станіслав Володимирович Піньковський. − Маємо можливість використовувати сучасні медичні препарати для знеболення, наркозно-дихальну апаратуру, проводити постійний моніторинг стану пацієнтів. Щодо перспектив розвитку: анестезіологічне забезпечення у малоінвазивній хірургії, при діагностичних маніпуляціях в урології та гінекології, при проведенні різного роду ендоскопій − набираємо потужність у кількості цих знеболень. Кожен пацієнт має можливість отримати подібну процедуру зі знеболенням.
Нині все ширше виконуються лапароскопічні операції саме в гінекології та урології, в абдомінальній хірургії. Тож анестезіологи відділення володіють сучасними методами знеболення при таких оперативних втручаннях, адже ці операції мають певні нюанси щодо знеболення порівняно із звичайними операціями.

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії Черкаського обласного диспансеру: потужний потенціал, хороші фахівці та сучасні методи роботи

− В основному всі лікарі мають вищу категорію, є й молоді спеціалісти. Працюємо не лише з хірургічними пацієнтами, а й з гематологічними. Забезпечуємо проведення їм хіміотерапевтичного лікування, виконуємо для цього певні маніпуляції як дорослим хворих, так і дітям.
Крім того, лікарі-анестезіологи беруть участь у трансплантології, забезпечують центральний венозний доступ, контролюють отримання пацієнтами хіміотерапії.
− Ми готові завжди до будь-якого обсягу роботи та кількості поставлених завдань. Наша робота має дуже високий рівень відповідальності, адже немає маленьких наркозів. Бувають ускладнення, непередбачувані наслідки й тут треба рішення приймати терміново й безпомилково. Адже за твоєю роботою стоїть життя людини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x