Черкаські комунальники готуються до прибирання снігу

Черкаські комунальники готуються до прибирання снігу

Наразі розроблені маршрути прибирання снігу, в арсеналі відповідальних за це служб наявна необхідна техніка та заготовлений запас солі. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському міськвиконкомі.

Цього року у планах комунальників – разом із дорогами розчищати й тротуари. Хоча, згідно з правилами благоустрою, прибудинкову територію зобов’язані прибирати землекористувачі. Утім, як свідчить практика, не всі дотримуються таких правил.

– Кожен землекористувач повинен прибирати свою ділянку, але якщо ми маємо тротуар довжиною 200 метрів і, приміром, 10 користувачів, то в нас може виникнути ситуація, коли 100 метрів прибрано, а решті – ні. Штраф, на жаль, не вирішить це питання. Тож у минулому році почали практику чистити такі тротуари бюджетним коштом і цієї зими продовжимо її, – зауважив начальник управління вуличної інфраструктури департаменту житлово-комунального господарства Сергій Отрешко.

За його словами, підрядник, який опікуватиметься дорожньою мережею в зимній період, має запас солі, підготував техніку, водночас, розроблені маршрути прибирання снігу.

– Останні три роки ми використовуємо для обробки доріг виключно соляну суміш, без домішок піску. Це дозволяє зекономити як загальну масу матеріалу, який ми переносимо на дорогу, так і в перспективі – засміченість дороги після зимового періоду, – розповів Сергій Володимирович.

Як повідомив генеральний директор фірми-підрядника, що займається прибиранням снігу СУ-525, Андрій Бортник, у їхньому розпорядженні нині 37 одиниць спеціальної техніки, ще дві – на ремонті.

– Серед іншого, в цьому році ми придбали ще три шнекоротора – ця техніка набагато потужніша, ніж грейдер і застосовуватиметься для розчистки снігових валів. Коли проходить звено снігоприбиральної техніки, на перехрестях лишаються вали снігу, після цього звена йде шнекоротор і всі ці купи снігу відкидає в бік, – розповів Андрій Бортник та додав, що їхнє підприємство вже уклало угоди з тими організаціями, котрі можуть допомогти їм із технікою.

Це ті підприємства, які допомагали нам у минулому році в період складних снігопадів, – зауважив він.

Начальник Черкаського міськрайонного відділу управління ДСНС Андрій Хижняк звернув увагу на потребу врегулювати питання з проїздом великогабаритного транспорту, зокрема, його тимчасового «відстою» у спеціально відведених для цього місцях під час сильних заметіль. Де саме – затверджуватимуть рішенням виконавчого комітету.

Необхідний для роботи в зимній період інвентар готують і черкаські служби утримання будинків. Це, окрім спеціальної техніки, лопати й льодоруби.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x