У Черкасах спека досягла рекордної позначки

У Черкасах спека досягла рекордної позначки

На Черкащині продовжує господарювати спека, середньодобова температура перевищує багатолітні значення на 6-8°. Вдень повітря розігрівається до 30° і вище, а в південно-східних районах області навіть до 35-36°С. 4 липня, в ряді районів Черкащини були оновлені температурні рекорди. Повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Серед рекордсменів по спеці і місто Черкаси, де температура підвищувалася до 34,5°, попередній рекорд максимуму за цей день 33,5°, протримався із 1954 року. Новий абсолютний максимум на 4 липня у Чигирині 36,2º, що вище попереднього на 2º зафіксованого у 2002 році.

Атмосферний фронт, який надто активізувався саме над східною частиною Черкащини зумовив шквалисте посилення вітру до 17 м/с (Черкаси), грози, град 5-7 мм та зливові дощі. Епіцентром негоди виявилися саме Черкаси, де за 40 хвилин випало майже півмісячної норми, що призвело до підтоплення деяких районів міста.

Внаслідок ускладнення погодних умов та спрацювання систем захисту, було відключено ЛЕП 10 кВ – 9 з них 6 частково, та ТП – 79 та порушено електропостачання 6 населених пунктів області, з них 5 частково.

Сьогодні за прогнозом, мінлива хмарність. Короткочасний дощ, гроза. Вітер північний, 5-10 м/с. Температура по області 26-31º, у Черкасах 28-30º. Температура води у Дніпрі 25°.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x