Драбівського підприємця оштрафували на понад 100 тисяч гривень за несплату податків

Драбівського підприємця оштрафували на понад 100 тисяч гривень за несплату податків

У межах повноважень, визначених ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», Золотоніською місцевою прокуратурою пред’явлено позов в інтересах держави в особі Драбівської селищної ради до одного із суб’єктів господарювання про стягнення основної суми боргу в розмірі понад 101 тис. грн. та штрафних санкцій на суму майже 31 тис. грн.

Так, у ході опрацювання стану повноти та своєчасності наповнення бюджету прокуратурою встановлено факт порушення приватним підприємцем вимог земельного законодавства та невиконання ним істотних умов договору оренди землі під час використання земельної ділянки площею 0,916 га в адміністративних межах Драбівської селищної ради. Останній в установлені договором строки не сплачує орендну плату за користування вказаної земельною ділянкою, внаслідок чого держава недоотримує грошові кошти, що негативно впливає на наповнення бюджету.

Зазначене стало підставою для звернення прокуратури до суду з відповідним позовом, наразі за позовною заявою прокуратури в суді відкрито провадження. Робота на вказаному напрямі триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x