На Черкащині розвивають мережу ЦНАП

На Черкащині розвивають мережу ЦНАП

Розбудова мережі сучасних ЦНАП є одним із пріоритетних завдань. На сьогодні в області функціонує 41 центр надання адміністративних послуг, з яких – 18 при РДА, 6 – при МВК та 17 – при ОТГ. Про це повідомляють в Черкаській ОДА.

Є в області ЦНАП, які надають розширений перелік послуг, як наприклад Білозірська ОТГ, Уманська та Черкаська міські ради. Ці центри закупили відповідне обладнання і тепер надають послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України у вигляді картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм. А з 28 травня цього року тут стала доступна нова послуга з видачі паспорта громадянина України у вигляді ID-картки при досягненні особою 14-річного віку з одночасним присвоєнням їй номера платника податків.

Наразі в області проводиться робота щодо запуску через ЦНАП послуги «єМалятко». Це комплексна послуга для батьків новонароджених. За однією заявою можна буде оформити до 8 адміністративних послуг. Вже 89 адміністраторів 39 ЦНАП області пройшли навчання щодо надання цієї послуги через ЦНАП. Наступний етап – підключення ЦНАП до порталу Дія.

З 2017 року у нашій області діє Програма «U-LEAD з Європою», яка надає допомогу громадам в облаштуванні ЦНАП (меблі та техніка), та проводить навчання й консультації для адміністраторів. На сьогодні учасниками цієї Програми стали 32 громади області, 5 – вже отримали допомогу від Програми повністю, 9 ОТГ у 2020 році отримали меблі та пройшли навчання для адміністраторів, наразі чекають на комп’ютерну техніку. Решта 18 – проводять ремонтні роботи в приміщенні ЦНАП і до кінця цього року планують відкрити у своїх громадах нові ЦНАП.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x