Кожний четвертий заклад Черкащини порушує протиепідемічні заходи

Кожний четвертий заклад Черкащини порушує протиепідемічні заходи

Лише за останній тиждень фахівці Держпродспоживслужби області спільно із представниками Національної поліції, із залученням засобів масової інформації провели понад 600 моніторингових перевірок соціально-значущих об’єктів. Як наслідок, зафіксовано 150 порушень (24,4 %). Про це повідомляє пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Так, антирейтинг очолили перукарні та салони краси. 6 з 13-ти перевірених закладів (45,2 %) не дотримувалися санітарних норм і правил, протиепідемічних заходів, визначених постановами Головного державного санітарного лікаря України.

Порушення знайдено також у закладах громадського харчування ( у 30-ти з 84-ох перевірених (35,7 %) та на агропродовольчих ринках. Там на 11-ти із 34-ох (32,4 %) перевірених об’єктах протиепідемічні заходи виконувалися не у повному обсязі.

Також робочі групи перевіряли заклади продовольчої (25,9% порушень) та непродовольчої (17,7% порушень) торгівлі, установи дошкільної освіти (7,7 % порушень).

Фахівці відзначають, що найбільш характерними є порушення дезінфекційного, маскового режиму. Не організовано температурний скринінг працівників, відсутнє маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, не створені місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками, не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок, з подальшою утилізацією.

За наслідками проведених перевірок складено 44 протоколи про адміністративні правопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам підприємств, установ направлено 138 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, направлено 67 інформацій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x