Цікаві факти про риболовлю і рибалок

Цікаві факти про риболовлю і рибалок

День рибалки в Україні у другу неділю липня встановили указом від 22 червня 1995 року. Цього року він припадає саме на сьогоднішній день. У різних країнах свято відзначають по-особливому. Наприклад, в Ісландії, де рибалка є важливою частиною промисловості, святкування включають насичений уїк-енд, в ході якого всі бажаючі можуть взяти участь в змаганнях з веслування і безлічі інших заходів, які проводять для всієї родини майже в кожному порту країни. У центрі Рейк’явіка безкоштовно пригощають рибним супом, а на площах грають музиканти.

В Україні працівників рибної промисловості можна привітати пам’ятним сувеніром. Любителі риболовлі часто збираються на відпочинок біля води і влаштовують змагання, мета яких – наловити більше риби за певну кількість часу. Головна страва в День рибалки – уха.

Цікаві факти про риболовлю:

* Жителі Африки ходять на риболовлю зі звичайною лопатою. Саме вона є найзручнішим засобом для видобутку протоптера. Вся справа в тому, що під час посухи ця риба закопується глибоко в мул, дістати її можна тільки за допомогою лопати.

* У південних містах Бразилії дельфіни допомагають рибалкам вполювати здобич. Поки риболови зі снастями стоять біля берега, дельфіни женуть рибу до них. Коли один із дельфінів підстрибує та перевертається у повітрі, рибалки закидають сіті.

* Жителі берегів Амазонки знайшли спосіб безпечно ловити електричного вугра, що б’є струмом потужністю 500 вольт. Вони заганяють в річку стадо корів. Риба витрачала свої заряди на тварин і ставала безпечною. Цікаво, що корови від цього не страждали.

* Аборигени Нової Гвінеї залишають у лісі спеціально виготовлену раму з дерева. Через кілька днів вони забирають вже готову сіть, яку сплітають великі павуки. Вона з легкістю утримує дрібну рибу вагою до 5 кг.

* Ще кілька століть тому жителі Японії використовували для лову риби бакланів. На птицю надягали спеціальний нашийник, який не дозволяв проковтнути здобич.

* Найтриваліша рибалка тривала 32 години. Цей рекорд встановив житель Нової Зеландії Дональд Хитли. Правда, улов у нього був зовсім не рекордний.

* Рекордний улов риби на вудку становить 1 200 кг. У 1959 році австралієць зловив білу акулу.

* У світі є 21 млн рибалок, які працюють повний робочий день. Взагалі ж від рибного промислу і всього, що з ним пов’язано, залежить життя і добробут приблизно 200 млн осіб у світі.

* Китай володіє найбільшою в світі рибною промисловістю, за ним ідуть Перу, Японія, США, Чилі, Індонезія, Індія, Таїланд, Норвегія та Ісландія.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x