Черкаський зоопарк продовжує розвиватися і оновлюватися

Черкаський зоопарк продовжує розвиватися і оновлюватися

Не зважаючи на карантин і економічну ситуацію, пов᾿язану з ним, у Черкаському зоопарку продовжують реконструювати експозиційні об᾿єкти та поповнювати колекції тварин. Значною мірою цей постійний розвиток підприємства є можливим завдяки домовленостям з корпорацією «Roshen», котра вклала в Черкаський зоопарк значні кошти.

За словами депутата Черкаської міськради Олександра Радуцького корпорація подарувала зоопарку у 2016–2017 роках 20,5 млн грн, а в 2018–2019 р. – 50,5 млн грн
– Коли я був керівником КП «Дирекція парків», ми говорили з директором зоопарку Євгеном Ваном про те, що потрібно розширяти територію самого зоопарку за рахунок парку «Перемога», – розповідає депутат Черкаської міської ради Олександр Радуцький. – Відповідні рішення сесії міської ради були вже прийняті, але потрібно було знайти кошти. Міська влада надати їх не могла на той час і тільки завдяки тому, що корпорація «Roshen» звернула увагу на те, що зоопарк має бажання розвиватися, ця концепція була витримана і вони зробили один із найкращих зоопарків у Європі.


Відео: Денис Танцюра та Дар\’я Роженкова

У 2008 році тут був збудований тераріум. За рахунок власних коштів в зоопарку здійснювалася реконструкція об’єктів на території.

За словами директора зоопарку Євгенія Вана, у 2016 році завдяки домовленості з корпорацією «Roshen» були створені абсолютно нові унікальні для України експозиції.

За словами працівників зоопарку, за час карантину в Черкаському зоопарку відбулося значне поповнення. Два місяця тому у лемурів народилося дитинча. Тепер тваринки живуть тісною групкою. Подібна історія і в бурих капуцинів. Також народилися мінікози виду голландський гном, носуха звичайна та рись. Цього року у відділі «пернаті» народилося двоє пташенят орлів степових, пташеня пугача та фазани.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x