У Черкасах стартує дитяча вітрильна школа

У Черкасах стартує дитяча вітрильна школа

У Черкасах за підтримки Ротарі Клубу розпочне роботу Дитяча вітрильна школа юнг. У закладі планують займатися підготовкою спортсменів, адаптацією ветеранів АТО допомогою дітям з особливими потребами в соціальній адаптації тощо. Перший інфомаційний захід та передача дитячих тренувальних човнів відбудеться 17 липня 2020 року, о 16.00, на березі Дніпра в Черкаському яхт-клубі «Парус». Його організовує ГО «Козацькі вітрила» за підтримки ГО «Ротарі клуб Черкаси».

У Черкасах розпочне роботу Дитяча вітрильна школа Юнг (Черкаси, Україна), в якій, крім підготовки спортсменів, також будуть допомагати дітям з особливими потребами в соціальній адаптації, формуванні власної громадської позиції, в розвитку особистості та навчання командній роботі, віри в свої здібності та прагнення до любові та дружби; дати дітям можливість довести, що вони спортивні та розумні. Також допомагатимуть ветеранам АТО віднайти нові цілі у житті, усунути проблему зневіри у собі, своїх силах та можливостях через роботу з дітьми: патріотичне та фізичне виховання.

Мета проекту – створення матеріально-технічної бази та відновлення роботи дитячої вітрильної школи (Школи юнг) в м. Черкаси. Інтеграція дітей з особливими потребами (максимальне залучення вихованців дитячих будинків, дітей із інвалідністю, дітей із сімей, що опинились в складних життєвих умовах та дітей бійців АТО) в суспільство та всебічний розвиток у створеній дитячій вітрильній школі.

Дитяча вітрильна школа – це можливість адаптування до суспільства дітям з неблагополучних родин, дітям неблагонадійних батьків, дітям-сиротам, дітям, батьки яких загинули в конфлікті на Донбасі, дітям з інвалідністю (в тому числі, маломобільні), діти з неповних сімей в співпраці з ветеранами АТО.

Дитячій вітрильній школі особливу підтримку надасть Ротарі Флот України (Cherkasy Ukrainian Fleet) Не залишаючись осторонь соціальних питань, протягом останніх 3 років черкаські яхтсмени разом з членами РК Черкаси, а тепер вже і разом з міжнародною спільнотою IYFR в форматі Cherkasy Ukrainian Fleet, підтримують багато благодійних ініціатив. Зокрема, опікуються маленькими пацієнтами Обласного центру дитячої онкології та гематології Черкаського обласного онкологічного диспансеру, підтримують волонтерські програми щодо організації дозвілля дітей з родин вимушених переселенців з Донецької і Луганської областей та Криму, приймають участь у програмах психологічної та спортивної реабілітації українських воїнів зони АТО та членів їх родин, розпочали розвиток напрямку адаптивного вітрильного спорту для дітей та дорослих з метою допомоги в соціалізації та психологічній підтримці людей з інвалідністю та обмеженими фізичними властивостями, у т.ч. які пересуваються на інвалідних візочках.

Серед черкаських яхтсменів є багато сімейних династій, які приймають активну участь в крейсерських перегонах різного рівня в Україні та беруть участь в міжнародних регатах у Болгарії, Турції, Греції, Хорватії, Італії, Іспанії, були учасниками навколосвітньої регати «Whitеbread Round the World Race» («Volvo Ocean Race»). Маючи величезний потенціал, капітани та шкіпери з радістю передають його дітям і молоді, а також підтримують проект створення дитячої спортивної вітрильної школи – Черкаської школи юнг, бо вони теж колись були дітьми і розуміють, як це важливо мати підтримку дорослих з досвідом і знаннями. У 2019 році черкаські яхтсмени, які виросли колись з дитячого яхтингу та приймали участь у створенні Cherkasy Ukrainian Fleet, стали членами Ротарі клубу Черкаси і разом працюють над реалізацією грантового проекту за допомогою світової Ротарійської спільноти з Товариства яхтсменів та планують відновити (після більш, ніж 25-річної перерви) в Черкасах роботу дитячої спортивної вітрильної школи юнг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x