Обсяг інвестицій в економіку області – понад 348 млн дол. США

Обсяг інвестицій в економіку області – понад 348 млн дол. США

Обсяг залучених з початку інвестування в економіку області прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу) на 1 жовтня 2016р. становив 348,2 млн дол. США, або 0,8% від загального обсягу залучених інвестицій в економіку України. Обсяг прямих іноземних інвестицій у розрахунку на одну особу населення на 1 жовтня 2016р. становив 280 дол.

Прямі інвестиції надійшли від нерезидентів із 43 країн світу. До основних країн-інвесторів, на які припадає 94,8% загального обсягу іноземного капіталу, належать: Беліз, Кіпр, Німеччина, Чехія, Іспанія, Франція, Велика Британія, Нідерланди та Естонія. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

Найбільші обсяги прямих інвестицій зосереджено на підприємствах промисловості – 82,2% загального обсягу. У підприємства та організації, що здійснюють операції з нерухомим майном залучено 7,5% прямих інвестицій, у підприємства сільського, лісового та рибного господарства – 4,9%, транспорту, складського господарства, поштової та кур\’єрської діяльності – 2,3%.

Серед міст та районів області найбільші обсяги іноземного капіталу унесено у підприємства Черкаського району та м. Черкаси – відповідно 53,3% та 29,9%.
Прямі інвестиції з області в економіку країн світу на 1 жовтня 2016р. здійснювались до В\’єтнаму.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x