Погода на вихідних сприятиме відпочинку черкащан

Погода на вихідних сприятиме відпочинку черкащан

Після температурних коливань погода поступово входить у багаторічну норму, тобто у нормальну для цього часу погоду з нічними температурами 12-17º та денними 25-30º, яка протримається щонайменше наступний тиждень. Повідомляє Черкаський обласний гідрометцентр.

Погода вихідних сприятиме як праці, так і відпочинку. До відома, температура води у Дніпрі в Черкасах сьогодні на ранок +22°С. Лише вночі 21.07 можливі окремі грозові дощі.

Оскільки надходження як спекотного повітря з середньоазіатських пустель так і холодного арктичного вже припинилося, тепло буде лише за рахунок сонячних променів, які насичені енергією і добре прогрівають підстильну поверхню, що приводить до швидкого зростання показника пожежної небезпеки.

Найвище значення показника пожежної небезпеки в центральній Україні відмічається у Смілянському районі, тож при відпочинку у лісах та паркових зонах отримуйтесь правил пожежної небезпеки.

Погодні умови залишаються переважно сприятливими, як для проведення перших жнив, так і формування врожаю пізніх та технічних сільгоспкультур. Розгортанню жнивної кампанії заважають лише рясні роси в ранкові години. За даними агрометеорологів, вологозабезпеченість посівів неоднорідна: добра на заході області та недостатня у східній. В районах південного сходу у більш глибоких шарах грунту утримується ґрунтова засуха. Різкі коливання денної та нічної температури, рясні роси сприяють розвитку збудників хвороб та інтенсивному росту бур’янів. Тож для збереження майбутнього врожаю, необхідно завчасно подбати про їх захист.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x