Смілянський лісгосп сприяє реставрації сторічного вітряка

Смілянський лісгосп сприяє реставрації сторічного вітряка

Збереження пам’яток минувшини – важлива справа, адже нашим ставленням до історії вимірюється громадянська свідомість та повага до надбань поколінь. Реставрація цих об’єктів та споруд, догляд за ними потребують не тільки бажання це зробити, а ще й додаткових коштів, котрих часто-густо у громадах бракує. Про це повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Дерев’яний млин на околиці села Теклине, що входить до складу Балаклеївської ОТГ, неодноразово ставав темою для обговорень. Вітряк терміново потрібно було реставрувати, інакше можна втратити цю історичну пам’ятку.

– Оскільки вільних коштів на ці роботи немає, – зазначає голова Балаклеївської ОТГ Ростислав Ситнік, – було вирішено провести толоку по відновленню старого млина».
Допомогли у толоці та взяли у ній участь і працівники ДП «Смілянський лісгосп. Частину матеріалів закупила і ОТГ.

Тож робота завирувала. Теклинські чоловіки активно взялися до справи. Настрій у всіх був піднесений, адже добру справу роблять.

– Це потрібно для наших нащадків, – каже майстер лісу Володимирівського лісництва, житель Теклиного Петро Ярошенко, – тому, відклавши усі свої особисті справи, у свій вільний час ми прийшли, аби спільними зусиллями відновити і зберегти наш улюблений вітряк.

До речі, ця споруда знаходиться у Теклиному з 1907 року і належав вітряк колись заможній місцевій родині Маньків. Вітри історії не знищили його. А нині громада намагається зберегти його унікальність та автентичність. Реставраційні роботи тривають.

Смілянський лісгосп сприяє реставрації сторічного вітряка

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x