В ОДА обговорили кроки з реформування державного моніторингу якості атмосферного повітря

В ОДА обговорили кроки з реформування державного моніторингу якості атмосферного повітря

Перспективи упровадження на Черкащині автоматизованої системи державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря обговорили днями в ОДА. Про це йшлося на нараді під головуванням заступника очільника області Юрія Безщасного. Про це інформують в Управління екології та природних ресурсів ОДА.

У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, Черкаського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України, Черкаського обласного центру з гідрометеорології, виконавчого комітету Черкас, ПрАТ «АЗОТ», ПрАТ «Черкаське хімволокно», ПрАТ «Миронівська птахофабрика», ТОВ «Завод теплоізоляційних матеріалів «ТЕХНО».

У ході зустрічі обговорили алгоритм дій щодо впровадження в області автоматизованої системи державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря, висвітлені існуючі проблеми у зазначеній сфері та розглянули досвід інших областей розгалуження такої системи.

За результатами зустрічі надали відповідні доручення:

– суб’єктам моніторингу щодо застосування діючих методик виконання вимірювань до норм та стандартів ЄС, заміни існуючого та придбання нового обладнання для спостережень за станом атмосферного повітря, розгалуження постів спостережень на території області;

– суб’єктам господарювання запропоновано встановлення приладів контролю на стаціонарних джерелах викидів;

– управлінню екології та природних ресурсів облдержадміністрації вжити заходів щодо поширення спектру подання інформації щодо досліджень стану атмосферного повітря для ознайомлення громадськості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x