Віктор Беззубенко: Нашого кандидата у мери визначатимуть черкасці, а не партійні вожді

Віктор Беззубенко: Нашого кандидата у мери визначатимуть черкасці, а не партійні вожді

У Черкасах суттєво активізувалася політична активність. Але поки одні діячі шукають собі новий партійний притулок, вимірюючи переваги тієї чи іншої сили, серйозні гравці вже фактично розпочали виборчу кампанію. Зокрема, вулицями міста з’явилася загадкова зовнішня реклама, очевидно спрямована на підтримку почуття регіонального патріотизму. Ми вирішили розібратися, що означає зухвалий напис «СВОЇ» на бордах та з чим йдуть до мешканців Черкас автори цього слогану.

Про співпрацю з Бондаренком, управлінську кризу в місті, спадок Тулуба та наполеонівські плани розвитку міста говоримо з одним із лідерів партії «Черкащани» Віктором Беззубенком.

– Вікторе Анатолійовичу, ребрендинг символіки партії «Черкащани» – це Ваша ініціатива? Куди поділися з бордів зображення рукостискання у різнокольорових «медичних рукавичках»?

– Чесно скажу – не моя. В партії сьогодні багато молодих, яскравих і креативних хлопців та дівчат. І це вони наполягли на зміні логотипу. Спочатку я не дуже це розумів, але з часом усвідомив – правильний крок.

Ми всі змінюємося, розвиваємося, вивчаємо сучасні явища та здобуваємо нові знання і навички. Хто б мені на минулих виборах сказав про значущість, наприклад, соцмереж. А зараз, якщо немає заяви у фейсбуці, лайків та активного обговорення в коментарях, то, значить, нічого і не сталося.

– А в чому ж сутність модернізації бренду проєкту?

– Тут все досить серйозно і змістовно. По-перше, для нас «Черкащани» – не проєкт. На мою думку, проєкт – це щось тимчасове, малозначиме, без наповнення. В нашому випадку «Черкащани» є спільнотою спеціалістів, здатних не колись потенційно змінити життя в місті, а таких, що вже це роблять. Причому незалежно від статусу, наявності чи відсутності депутатської «корочки».

По-друге, ми всі живемо в іншій реальності, порівняно з тим, що було у тому ж 2015 році. Старі політики мають відійти у минуле. Так само, як і старі ідеї. Наприклад, ось цей незрозумілий вождізм. Голосуючи за блок Петра Порошенка, партії Олега Ляшка чи Юлії Тимошенко, як ми захистимо інтереси черкаської громади?

Як вони всі, сидячи десь на Печерських пагорбах, ремонтуватимуть колектор у Південно-Західному районі або захищатимуть від забудови берегову смугу на Митниці?

Тому ми і позиціонуємося як команда професіоналів, об’єднаних для захисту інтересів нашої громади. Наприклад, нас, без сумніву, цікавить перспектива членства України в Євросоюзі та НАТО. Але як це зробити, ні я, ні Іван Сухарьков, ні наші активісти в районі «Д» достеменно не знаємо. Натомість ми всі досконало знаємо, які зміни нам потрібні у транспортній інфраструктурі Черкас, у безпековому просторі, спорті, освіті та культурі. Для цього нам не потрібен ні київський штаб, ні прикольні «відосики» весільних фотографів із президентської команди.

У нас є свої хлопці в кожному районі, які знають головні пріоритети їх розвитку, наприклад, Зоря – на Луначарці, Сухарьков – в районі «Д», Панченко, Казарян – на Митниці.

Зараз в нашу команду вливаються багато нових фахівців і навіть цілі колективи. Здебільшого це молоді та продвинуті люди. Той же Віталій Лаут зі своїми «айтішниками». Або дівчата з ЧШК, або об’єднання ОСББ-ників міста. Усі ці молоді, цілеспрямовані люди приносять нові знання та сучасні риси нашій команді. Тому вона і змінюється. Ось це ми і показуємо в новому логотипі команди «Че».

– Ви вже озвучили, що у вашу команду приходять люди нової якості. Що ж вас всіх об’єднує? Чи не боїтеся схрестити вужа з їжаком?

– До речі, в Черкасах словосполучення «нова якість», завдяки сумнозвісній компанії, на жаль, стало не популярним. А чи боюся я конфліктів у команді? Точно не боюся. Адже головне, що нас об’єднує – це регіональний патріотизм та високий професіоналізм. Наприклад, ви нам скажете, що Зоря, мовляв, змінив кілька партій. А для нас головне, що Руслан – свій хлопець на Луначарці. Його там кожна собака знає. Деякі собаки навіть бояться. Він – беззаперечний авторитет у мікрорайоні. І став таким не завдяки якійсь партійній «криші».

Тому синергія наших зусиль очевидна. Ми всі – черкащани й не хочемо, щоби нами керували з Києва і вказували, що робити в місті. Ми всі спеціалісти у своїй сфері. По суті, ми партія колективного Зорі, чи колективного Сухарькова, чи колективного Лаута, чи колективного Беззубенка.

– Ви сказали, що час старих політиків у минулому. Але ж Беззубенко також давно у політиці. Ви працювали з Одаричем, Тулубом, Бондаренком. І ніяких застережень ні в кого не виникає?

– Дискусії з цього приводу можливо інколи і виникають. Але коли ми збираємося всі разом і починаємо розглядати актуальні питання, то оцінка того, що вдалося Беззубенку зробити для міста, переважує будь-які інші аргументи. Адже наша головна ідентифікація – професіоналізм. Той факт, що я був потрібний таким різним, але однозначно сильним управлінцям як Тулуб, Одарич або Бондаренко – напевно говорить про рівень мого фаху.

Вони не могли не співпрацювати з нашою командою. І Тулубу, і Одаричу, і Бондаренку потрібні були наші знання та досвід із забезпечення життєдіяльності міста.

Водночас я був їм як кістка в горлі, бо не виконував чиїсь політичні забаганки. Але вони всі готові були йти на діалог.

Що стосується моєї мотивації, то для мене Черкаси – рідне місто, з яким пов’язане все життя. В інтересах міста і громади я діяв, а не говорив, створював, а не імітував. Така моя позиція. І така, я впевнений, позиція нашої команди.

– Щодо вашої команди. Деякі прізвища ви назвали, і вони справді цікаві. Можете оприлюднити весь список на наступні вибори, а також вашого кандидата в мери?

– Процес формування ефективної команди триває. Кожного дня до нас приходять нові партнери, нові люди. Хтось залишається і посилює нас, хтось не витримує конкуренції і йде своїм шляхом. Весь список кандидатів ми представимо дещо пізніше.

Скажу лише, що наша команда майже сформована і готова до виборів. Мова не йде про агітацію. Ні! Мова йде про звичайну політичну активність.

Що стосується кандидата в мери. Ви розумієте, у нас багато претендентів на посаду міського голови. Я би навіть сказав, що ми – справжня партія мерів. У нас є такі достойні кандидати як Віталій Скляров – директор АЗОТу та Віталій Лаут – засновник провайдера Маклаут. А хто з бабусь і батьків школярів не знає Івана Сухарькова – депутата від району «Д»? Чи знайдеться хоч один черкасець, якому невідомий Руслан Зоря? Цього яскравого і амбітного політика боялися і поважали всі мери. У нашій команді також Влад Пустовар – «чесний мент», якщо можна так висловитися. Його відверто підставили і спробували очорнити, але не вийшло. Крім того, з нами Нарек Казарян – підприємець з активною громадянською позицією, добре відомий і окремо на Митниці, і в місті в цілому. Також у нашій команді Світлана Волгіна – лікар-інфекціоніст, яка знаходиться на передовій боротьби з коронавірусом.

Кожен із цих потенційних кандидатів міг би очолити місто та вивести його з кризи. Але ні Президент Зеленський, ні якийсь партійний вождь у Києві не визначатиме нашого кандидата. Його оберуть самі черкасці. Буде повноційний праймериз. Наберіться терпіння і скоро самі все побачите.

– Але кожен політик має розуміти, що, як кажуть, буде на виході. От якою є ідеальна картина Черкас для «Черкащан» і для Беззубенка зокрема?

– Хороше питання. Знаю, що для багатьох воно складне. У нас же з цим все дуже конкретно. Ми всі в партії – люди справи і точно знаємо, чого хочемо, і як цього можна досягти. Наші хлопці та дівчата – не політики в класичному розумінні.

Розкрию вам таємницю – ми працюємо над створенням карти змін Черкас. Фактично з прив’язкою до вулиці та будинку ми розставляємо у пріоритетному порядку обсяг робіт. Наприклад, у нас є розуміння, що через рік має розпочатися будівництво інфекційної лікарні для області за рахунок регіонального та державного бюджетів.

Водночас, ми сподіваємося нарешті суттєво модернізувати, а по суті заново створити лікарню швидкої допомоги з новою якістю послуг. І знову, прошу вибачення за словосполучення «нова якість».

Уже сьогодні ми працюємо над проблемою забезпечення освітнього та виховного процесу під час можливої другої хвилі коронавірусу. У нас є бачення як це здійснити.

У нашій команді є фанати будівництва спортивних майданчиків та футбольних полів. І це не теоретичні розмірковування, а цілком конкретні програми з відкритим фінансуванням.

Наші хлопці та дівчата мають цілісне бачення нового архітектурного обличчя міста – цивілізованого, сучасного, комфортного. І це також знаходиться в площині концепції інтегрованого розвитку Черкас.

Мова йде не просто про банальну актуалізацію генплану, а про цілісний, комплексний документ стратегічного розвитку міста. І такий документ має бути доступний як експертам, так і простим людям. Тоді не буде передумов для корупції – політичної чи звичайної.

Ось така наша ідеологія. «Черкащани» – це люди, які люблять своє місто.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x