«Слуги народу» звітувалися щодо проробленої роботи

«Слуги народу» звітувалися щодо проробленої роботи

Пресконференція від народних депутатів партії «Слуга народу» відбулася 22 липня. Про це повідомляють кореспонденти інформаційного агентства «Нова Доба».

Під час заходу народні обранці розповіли, в яких законотворчих ініціативах брали участь, що зробили в межах комітету та в округах.

За словами голови обласного осередку партії «Слуга народу» Олександра Завітневича, у 2019 році відбулася електоральна революція, оскільки нова політична сила прийшла до влади.

«Слуги народу» звітувалися щодо проробленої роботи


– Наша команда на чолі з Володимиром Зеленським пройшла низку змін в межах усієї України. Ми хочемо завершити децентралізацію і перезавантажити владу на місцях, – зауважив Олександр Завітневич та додав, що держава передає максимум коштів в уповноваження громад, але команда хоче, аби ці кошти справді йшли на вирішення проблем та задоволення потреб громадян.

Відповідно до загальної статистики щодо діяльності всіх депутатів партії «Слуга народу», народними обранцями за рік проведено 7 048 зустрічей з виборцями і 7 796 особистих прийомів. Загальна кількість громадян, заяви яких опрацювали чиновники становить близько 10 460.

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Роксолана Підласа зазначила, що за перший рік роботи парламенту в оновленому складі ухвалено близько 250 законів.

«Слуги народу» звітувалися щодо проробленої роботи


– Ми зробили дві основні речі: по-перше, змінили політичну культуру, а по-друге, заклали фундамент для багатьох структурних реформ. Про це важливо говорити, оскільки ми змусили усіх досвідчених політиків працювати, – зазначила Підласа.

За період роботи партії «Слуга народу» ВРУ ввела кримінальну відповідальність за кнопкодавство, а також штрафи за пропуски парламентських слухань. Представники партії зазначили, що вже виконано вісім передвиборчих обіцянок, але на цьому вони зупинятися не збираються.

– Один із найголовніших проєктів – «Велике будівництво». У 2020 році передбачено понад 120 мільярдів гривень на будівництво доріг та об’єктів соціальної інфраструктури. Зокрема, завдяки цьому проєкту реконструкція Черкаського драматичного театру буде завершена в жовтні цього року, – додала Роксонала Підласа.

Голова підкомітету з питань залізничного транспорту Комітету ВРУ з питань транспорту та інфраструктури Олександр Скічко оцінив роботу парламенту на «чотири», оскільки не вдалося реалізувати багато планів. Найприкрішим моментом він вважає «поправочний спам», оскільки, наприклад, на розгляд правок щодо законопроєкту про обіг земель витратили близько трьох місяців.

«Слуги народу» звітувалися щодо проробленої роботи


– Для мене питання доріг є особливо болючим. За 10 років у Черкаській області зроблено 192 км доріг, у цьому році ми плануємо ввести 240 км. Це значна різниця. Щодо роботи на окрузі, то окрім доріг загальнодержавного значення, уже зроблено дев’ять доріг місцевого значення, – розповів Олександр Скічко та додав, що важливим у роботі є законопроєкт про встановлення контролю за великогабаритними перевезеннями. На його думку, проблема доріг в області полягає не лише в недофінансуванні, але й допуску транспорту, який перевозить вантаж, що перевищує допустиму норму.

Під час пресконференції народні обранці поділилися планами, а саме: вони хочуть внести зміни до Конституції України, зменшити кількість депутатів, скасувати адвокатську монополію. Окрім цього їхня команда продовжує працювати над пакетом «народовладдя». До цього зараховують питання щодо законодавчої ініціативи народу, закону про референдум, який вже проголосований у першому читанні, а також пакет так званої «промислової підтримки». Це і локалізація виробництва в Україні, закон про індустріальні парки та інше.

«Слуги народу» звітувалися щодо проробленої роботи

Із звітними презентаціями про роботу виступили також такі народні обранці, як: голова підкомітету з питань оцінки законопроєктів щодо впливу на показники бюджету та відповідальності бюджетному законодавству Комітету ВРУ з питань бюджету Любов Шпак, голова підкомітету з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Олег Арсенюк, член Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Стріхарський, а також голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.

На заході представники партії «Слуга народу» пообіцяли незабаром опублікувати список кандидатів на виборах місцевого значення. Олександр Скічко прокоментував можливість власного балотування на посаду мера в Черкасах: «Остаточне рішення із цього питання буде ухвалювати вище керівництво партії, а я людина командна. Готовий бути корисним для рідних Черкас як у Верховній Раді, так і в місцевому самоврядуванні. Поки що ще визначаємося. Але я хочу, щоб наше місто розвивалося не хаотично, а стратегічно».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x