Сапери очистили Гірський Тікич від вибухівки (ВІДЕО)

Сапери очистили Гірський Тікич від вибухівки (ВІДЕО)

20 липня в місті Тальне, при розчищенні річки Гірський Тікич, працівниками ТОВ “КБУ Теплових Мереж” екскаватором було викопано 2 предмети, що за зовнішніми ознаками схожі на боєприпаси. Про небезпечну знахідку люди сповістили органи місцевої влади та рятувальників. Після проведеної ідентифікації, було встановлено, що знайдені предмети – це артилерійські снаряди калібром 75 міліметри часів 2-ї світової війни. Повідомляють в пресслужбі ДСНС України в Черкаській області.

Відповідно до плану взаємодії, на місці події було організоване чергування із числа представників Національної поліції.

21 липня до робіт по обстеженню акваторії водойми та прилеглої території були залучені сапери аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління, а також сапери групи підводного розмінування та спеціальних водолазних робіт МРЦ ШР ДСНС України. Під час додаткового обстеження сапери вилучили ще 2 артилерійські снаряди 75 калібру та ручну гранату М-13.

Роботи були продовжені 22 липня. За результатами другого дня сапери вилучили ще 8-м вибухонебезпечних знахідок.

Загалом, впродовж двох днів сапери обстежили 300 квадратних метрів берегової зони та 500 квадратних метрів акваторії річки. Під час цих робіт було знайдено 13 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Весь вибухонебезпечний арсенал було вивезено та знищено на спеціальному полігоні шляхом контрольованого підриву.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x