Смілянські медики оголосили мирну акцію протесту

Смілянські медики оголосили мирну акцію протесту

У Смілі лікарі з 27 липня оголосили безстрокову мирну акцію протесту. Вимоги: виплата заробітної плати і повернення на посаду керівника галузі Миколи Анатолійович Стуженка. Повідомляє Телекомпанія «Сміла-ТВ».

– У травні нам дали аванс по 700 гривень. І до цього часу ми без зарплати. Ми зверталися в різні інстанції, приходили навіть на сесію обласної ради. Результату нема, – обурюються лікарі. – Коли в усьому світі зустрічають медиків аплодисментами, ми робимо без заробітної плати.

Також медики вимагають повернути на посаду начальника управління охорони здоров᾿я Миколу Анатолійович Стуженка, якого звільнили 21 липня. За словами протестувальників, він завжди їх підтримував і був одним із найактивнішим запроваджувачів медичної реформи в місті.

У міській поліклініці без зарплати 280 працівників. 67 працівників вже не витримали і написали заяви на звільнення.

На сесію депутати збиралися 15 разів, повідомив депутат Роман Хоменко. Але міський голова не включає це питання в порядок денний або відмовляється підписувати документ. В коментарі «Суспільному» міський голова Сміли пояснив, що рішення підпише, коли на сесію збереться достатня для кворуму кількість депутатів. Минулого разу її не було. Тому документ не вважає чинним.
«Я на сьогодні в заручниках цієї ситуації. Люди прийшли до мене, але я хотів би з цими людьми поїхати додому до наших депутатів. Які не збирають сесію і не дають можливості розблокувати і дати людям зарплату».

Акція розпочалася зранку і досі триває. Наразі під будівлею міськвиконкому зібралося більше ста містян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x